Ingredients
- 500 g Kycklinglårfilé
- 1.5 msk Majsstärkelse
- 1 msk Ljus risvinäger
-
Sås
- 1 dl Kycklingbuljong
- 1 msk Kinesisk soya
- 2 msk Farinsocker
- 1 msk Majsstärkelse
- 3 msk Oystersås
- 0.5 tsk Ljus risvinäger
- 1 msk Rapsolja
-
Grönsaker
- 2 st Morötter
- 1 st Lök
- 1 st Broccoli
- 1 burk Minimajs
- 1 burk Bambuskott
- 3 st Vitlöksklyftor
- Salt
- 1 st Själksellerigår att skippa
-
Till servering
- Ris
Directions
Chicken chop suey – enkel och mild wok. Det är en populär streetfood rätt i kina som består av kyckling, en enkel sås och grönsaker. Jag serverade rätten med ris men det går lika bra med nudlar!
Steps
1 Done | Kycklingen & såsenTärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål |
2 Done | GrönsakernaStrimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo. |
3 Done | Börja wokaStek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. |
4 Done | ServeraServera med ris eller nudlar! |