Ingredients
-
Chimichurri
- 40 g Persilja
- 0.5 st Rödlök
- 2 st Vitlök
- 1msk Oregano
- 1.25 dl Olivolja
- 3 msk Rödvinsvinäger
- Peppar
- Salt
-
-
Tomatsallad
- 10 st Körsbärstomater
- 0.5 st Rödlök
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Rödvinsvinäger
- Salt
-
Övrigt
- 1 st Baguette
- 4 st Chorizo
- Majonnäs
Directions
Choripan – argentinsk korv med chimichurri. Chimichurri är en hetsyrlig sås med bland annat persilja. Det passar gott till kött eller korv som i det här fallet. Vill du göra vegetarisk byter du enkelt bara ut korven.
Toppa choripan med chimichurri, tomatsallad och majonnäs!
Steps
1 Done | ChimichurriLägg ner alla ingredienser i en matberedare (förutom olivoljan). Mixa! Tillsätt olivoljan och smaka sedan av med salt, peppar och mer syra. Ställ åt sidan. |
2 Done | TomatsalladFinhacka löken och tomaterna. Blanda ihop i en skål tillsammans med salt, vinäger och peppar. |
3 Done | KorvenDela korven på mitten (långsidan). Stek. Dela baguetten och gröp ur brödet lite så då får plats med tillbehören. |
4 Done | Servera korven i baguetten tillsammans med chimichurrin, tomatsalladen och majonnäs! |