Ingredients
-
Crispy chicken
- 500 g KycklinglÄrfilé
- 2 st Ăgg
- 3 dl Panko
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Chilipulver
- Salt
- Peppar
-
LimemajonnÀs
- 3 dl MajonnÀs
- 1 st Lime
-
Mangosalsa
- 225 g Fryst mango
- 1 st Avokado
- 0.5 st Gurka
- 1 tsk Olivolja
- Salt
-
Smörstekt majs
- 250 g Fryst majs
- 25 g Smör
- Salt
-
Ăvriga tillbehör
- Krispsallad
- Rostad lök
- Sriracha
- Rödlök
- 12 st Minitortillas
Directions
Steps
| 1 Done | Crispy chickenSalta och peppra kycklinglÄren pÄ bÄda sidorna. |
| 2 Done | Med hjÀlp av en grillpinne vÀnd lÄrfilén först i mjöl, sen Àgg och sist panko. LÀgg ner i den varma pannan och stek pÄ medelvÀrme tills de Àr gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de Àr klara - om inte stek lite till. |
| 3 Done | LimemajonnÀsBlanda majonnÀsen med zest frÄn en hel lime och saft frÄn halva. Smaka av med salt. |
| 4 Done | MangosalsaTina mangon och dela i mindre bitar. Blanda ihop med tÀrnad gurka och avokado i en skÄl. Ringla över olja och salta lÀtt- |
| 5 Done | Smörstekt majsStek majset pÄ hög vÀrme i smör tills de fÄtt lite lite yta. Salta. |
| 6 Done | Ăvriga tillbehörDela salladsbladen och skiva löken. Du kan lĂ€gga löken i isvatten sĂ„ blir den extra krispig (sila av innan servering). |
| 7 Done | ServeraServera tacosen med den krispiga kycklingen, sallad, majonnÀsen, mangosalsan och lök. Toppa med rostad lök och eventuellt sriracha eller annan het sÄs. |