Ingredients
-
Crispy chicken
-
500 g Kycklinglårfilé
-
2 st Ägg
-
3 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
1 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Limemajonnäs
-
3 dl Majonnäs
-
1 st Lime
-
Mangosalsa
-
225 g Fryst mango
-
1 st Avokado
-
0.5 st Gurka
-
1 tsk Olivolja
-
Salt
-
Smörstekt majs
-
250 g Fryst majs
-
25 g Smör
-
Salt
-
Övriga tillbehör
-
Krispsallad
-
Rostad lök
-
Sriracha
-
Rödlök
-
12 st Minitortillas
Directions
Steps
1
Done
|
Crispy chickenSalta och peppra kycklinglåren på båda sidorna. |
2
Done
|
Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
3
Done
|
LimemajonnäsBlanda majonnäsen med zest från en hel lime och saft från halva. Smaka av med salt. |
4
Done
|
MangosalsaTina mangon och dela i mindre bitar. Blanda ihop med tärnad gurka och avokado i en skål. Ringla över olja och salta lätt- |
5
Done
|
Smörstekt majsStek majset på hög värme i smör tills de fått lite lite yta. Salta. |
6
Done
|
Övriga tillbehörDela salladsbladen och skiva löken. Du kan lägga löken i isvatten så blir den extra krispig (sila av innan servering). |
7
Done
|
ServeraServera tacosen med den krispiga kycklingen, sallad, majonnäsen, mangosalsan och lök. Toppa med rostad lök och eventuellt sriracha eller annan het sås. |