Ingredients
-
Crispy chicken
- 500 g Kycklinglårfilé
- 2 st Ägg
- 3 dl Panko
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Chilipulver
- Salt
- Peppar
-
Limemajonnäs
- 3 dl Majonnäs
- 1 st Lime
-
Mangosalsa
- 225 g Fryst mango
- 1 st Avokado
- 0.5 st Gurka
- 1 tsk Olivolja
- Salt
-
Smörstekt majs
- 250 g Fryst majs
- 25 g Smör
- Salt
-
Övriga tillbehör
- Krispsallad
- Rostad lök
- Sriracha
- Rödlök
- 12 st Minitortillas
Directions
Steps
1 Done | Crispy chickenSalta och peppra kycklinglåren på båda sidorna. |
2 Done | Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
3 Done | LimemajonnäsBlanda majonnäsen med zest från en hel lime och saft från halva. Smaka av med salt. |
4 Done | MangosalsaTina mangon och dela i mindre bitar. Blanda ihop med tärnad gurka och avokado i en skål. Ringla över olja och salta lätt- |
5 Done | Smörstekt majsStek majset på hög värme i smör tills de fått lite lite yta. Salta. |
6 Done | Övriga tillbehörDela salladsbladen och skiva löken. Du kan lägga löken i isvatten så blir den extra krispig (sila av innan servering). |
7 Done | ServeraServera tacosen med den krispiga kycklingen, sallad, majonnäsen, mangosalsan och lök. Toppa med rostad lök och eventuellt sriracha eller annan het sås. |