Ingredients
-
Kycklingen
- 400 g Kycklinginnerfilé
- 2 st Ägg
- 2 dl Vetemjöl
- 5 dl Cornflakes
- 2 tsk Chilipulver
- Örtsalt
- Salt
- 1 dl Neutral olja
-
Sweet chilimajonnäs
- 0.75 dl Sweet chili sås
- 2 dl Majonnäs
-
Tillbehör
- 0.5 st Gurka
- 1 st Rödlök
- 12 st Körsbärstomater
- Krispsallad
- 4 st Stora tortilla
Directions
Steps
1 Done | KycklingenTag fram tre djupa skålar. Häll upp vetemjöl i den ena, vispa upp ägg med örtsalt och chilipulver i den andra, och krossa cornflakes i den tredje. Salta kycklingen och vänd sedan varje filé i först vetemjöl, sen ägg och sist cornflakes. |
2 Done | Stek kycklingen på medelvärme i rikligt med olja tills den är gyllene och genomstekt. Låt de färdigstekta filéerna ligga på hushållspapper när du tar dem ur pannan så kommer de krispa till sig lite extra! |
3 Done | Sweet chili-majonnäsBlanda ihop sweet chilisås och majonnäs i en skål. |
4 Done | TillbehörSkär eller mandolina gurkan i tunna skivor, skiva rödlöken, dela körsbärstomaterna. |
5 Done | MonteringBre ut sweet chili-majonnäs på tortillan, lägg på ett blad eller två av krispsallad. Lägg på cornflakeskycklingen och de övriga tillbehören. Vik ihop och ät! |