Ingredients
- 3 st Ägg
- 3.25 dl Mjölk
- 2.5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 nypa Salt
- 2 msk Smör
-
Tillbehör
- Färska bär
- Florsocker
- Lönnsirap
Directions
Dutch pannkaka, en fluffig ugnspannkaka som gräddas i stekpanna. Tillskillnad från vanlig ugnspannkaka är en dutch pancake mycket fluffigare och frasigare. Vi åt den med florsocker, färska bär och lönnsirap. Jag hade tyvärr ingen stekpanna som jag kunden använda i ugnen men det gick lika bra att grädda i en form, men har du det så rekommenderar jag en panna!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 220 grader. |
2 Done | Smält smöret i en en ugnstålig stekpanna. Gräddar du i form så förvarm den i ugnen innan och smält smöret i den varma formen innan du häller i smeten. Häll smeten i pannan samtidigt som du har den på plattan, skjutsa sedan in pannan i ugnen i ca 20-25 minuter tills den puffat upp sig och fått färg. Gräddar du i en form så häll över det smälta smöret i formen och sen häller du i smeten och gräddar. |
3 Done | Så fort pannakakan kommer ut - pensla den med lite smält smör, pudra över florsocker och servera sedan med färska bär och lönnsirap eller annat valfritt tillbehör! |