Ingredients
-
3 st Ägg
-
3.25 dl Mjölk
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
2 msk Smör
-
Tillbehör
-
Färska bär
-
Florsocker
-
Lönnsirap
Directions
Dutch pannkaka, en fluffig ugnspannkaka som gräddas i stekpanna. Tillskillnad från vanlig ugnspannkaka är en dutch pancake mycket fluffigare och frasigare. Vi åt den med florsocker, färska bär och lönnsirap. Jag hade tyvärr ingen stekpanna som jag kunden använda i ugnen men det gick lika bra att grädda i en form, men har du det så rekommenderar jag en panna!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 220 grader. |
2
Done
|
Smält smöret i en en ugnstålig stekpanna. Gräddar du i form så förvarm den i ugnen innan och smält smöret i den varma formen innan du häller i smeten. Häll smeten i pannan samtidigt som du har den på plattan, skjutsa sedan in pannan i ugnen i ca 20-25 minuter tills den puffat upp sig och fått färg. Gräddar du i en form så häll över det smälta smöret i formen och sen häller du i smeten och gräddar. |
3
Done
|
Så fort pannakakan kommer ut - pensla den med lite smält smör, pudra över florsocker och servera sedan med färska bär och lönnsirap eller annat valfritt tillbehör! |