Ingredients
-
2 paket Stora vita bönor
-
2 burkar Finkrossade tomater
-
5 st Paprika sivri
-
2 st Schalottenlök
-
10 st Körsbärstomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 st Chili
-
Salt
-
Peppar
-
1 dl Persilja
-
30 g Smör
-
Brödskivor
Directions
En väldigt snabb böngryta på stora vita bönor som fått värmas upp i en smakrik tomatsås. Toppade sedan böngrytan med persiljesmör men det går bra att toppa med t.ex fetaost också. Servera med rostat bröd eller couscous!
Steps
1
Done
|
Hacka lök, vitlök och chili. Fräs chili och löken i olja tills löken mjuknat något. Dela tomaterna och paprikan i mindre klyftor. |
2
Done
|
Tillsätt finkrossade tomater, salta, peppra och tillsätt lite paprikapulver och en nypa socker. Låt tomatsåsen puttra på medellåg värme i 15-20 min. Rör om då och då. |
3
Done
|
Smaka av tomatsåsen och tillsätt eventuellt med peppar eller salt. Sila av bönorna och ha i dem i såsen. Låt de värmas upp. |
4
Done
|
Servera böngrytan med bröd och finhackad persilja som du blandar med brynt smör och salt. Du kan servera med t.ex fetaost till också. |