Ingredients
- 2 paket Stora vita bönor
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 5 st Paprika sivri
- 2 st Schalottenlök
- 10 st Körsbärstomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 st Chili
- Salt
- Peppar
- 1 dl Persilja
- 30 g Smör
- Brödskivor
Directions
En väldigt snabb böngryta på stora vita bönor som fått värmas upp i en smakrik tomatsås. Toppade sedan böngrytan med persiljesmör men det går bra att toppa med t.ex fetaost också. Servera med rostat bröd eller couscous!
Steps
1 Done | Hacka lök, vitlök och chili. Fräs chili och löken i olja tills löken mjuknat något. Dela tomaterna och paprikan i mindre klyftor. |
2 Done | Tillsätt finkrossade tomater, salta, peppra och tillsätt lite paprikapulver och en nypa socker. Låt tomatsåsen puttra på medellåg värme i 15-20 min. Rör om då och då. |
3 Done | Smaka av tomatsåsen och tillsätt eventuellt med peppar eller salt. Sila av bönorna och ha i dem i såsen. Låt de värmas upp. |
4 Done | Servera böngrytan med bröd och finhackad persilja som du blandar med brynt smör och salt. Du kan servera med t.ex fetaost till också. |