0 0
Enkel majssoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Fryst majs
150 g Burkmajs
50 g Smör
1 liter Grönsaksbuljong
2 msk Créme Fraiche
1 tsk Chiliflakes efter smak
Örtsalt
Peppar
3 msk Persilja
1 tsk Paprika röd
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkel majssoppa

  • 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En otroligt enkel majssoppa som jag toppar med majs, paprika och persilja. Anledningen till att jag blandar fryst och burkmajs är att den frysta majsen inte är lika söt som burkmajs och på så sätt blir det en bättre balans. Har man enbart burkmajs kan soppan bli för söt och enbart fryst kan göra så att den smakar för lite majs, enligt mig 😀

Servera soppan med något gott bröd till!

Steps

1
Done

Koka upp grönsaksbuljongen (2 tärningar för 1 liter). Stek den frysta majsen länge tills den får fin färg. Ta ut ca 3 dl och ställ åt sidan. Tillsätt burkmajsen, kryddorna och grönsaksbuljongen och låt de koka upp. Mixa soppan. Klicka ner lite crème fraiche och smaka av med mer kryddor,

2
Done

Topping

Tärna den röda paprikan i små bitar. Stek tills den får färg. Blanda sedan med majsen som vi tidigare fräst och ställt åt sidan, persilja och flingsalt. Toppa soppan med detta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kärleksmumsmuffins
previous
Kärleksmumsmuffins
next
Pizza bianco med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill
kärleksmumsmuffins
previous
Kärleksmumsmuffins
next
Pizza bianco med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill

Add Your Comment