Ingredients
-
1 st Gullök
-
3 st Morötter
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 st själkar Själkselleri
-
400 g Finkrossade tomater
-
2 tärningar Grönsaksbuljong
-
3 dl Gula linser
-
1 msk Paprikapulver
-
3 st lagerblad
-
1 msk Oregano
-
1 tsk Malen kummin
-
1 tsk Lökpulver
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Lätt creme fraiche
-
Vitlöksbrödstavar
-
5 st Brödskivor
-
20 g Smör
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Flingsalt
Directions
En god och smakrik linsgryta med vitlöksbrödsstavar till. Perfekt till matlådan och går även att äta tillsammans med ris, potatis eller andra kolhydrater. Jag hade gula linser i men det går även bra med röda.
Steps
1
Done
|
GrytanHacka löken, selleri och morot i fina små tärningar. Fräs löken i olja i några minuter och tillsätt sedan moroten, selleri och pressad vitlök. Fräs på i någon minut till. Vänd i finkrossade tomater, linserna, alla kryddor, buljongtärning, lagerblad och ca 1 liter vatten. Salta och peppra. Koka upp och låt sedan puttra i ca 30-40 min tills linserna är färdigkokta. |
2
Done
|
När linserna är färdigkokta smaka av med salt och peppar. Ta ut lagerbladen och dra stavmixern i grytan 2-3 pulseringar (bara så att en liten del blir mixad). |
3
Done
|
VitlöksbrödsstavarBlanda smör, pressad vitlök och flingsalt. Skiva brödet i 2 cm breda stavar. Bre varje stav med vitlöksmör. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter tills de är gyllene. |
4
Done
|
Servera grytan med creme fraiche och vitlöksstavar, men även ris, potatis eller annat tillbehör går bra. |