Ingredients
-
250 g Filodegca 16 ark
-
Fyllning
-
300 g Fetaost
-
175 g Spenat
-
1 tsk Bakpulver
-
2.5 dl Naturell yoghurt
-
2 st Ägg
-
0.75 dl Rapsolja
-
Salt
-
Att pensla med
-
1 st Ägg
-
0.5 dl Mjölk
-
0.5 dl Rapsolja
-
Topping
-
Sesamfrön
Directions
Filodegspaj med spenat och fetaost. Enkel och god filodegspaj gjord på färdigköpt filodeg och fylld med blancherad färsk spenat och fetaost. Perfekt middag som går snabbt att göra, är vegetarisk och väldigt god. Servera tillsammans med en syrlig kålsallad.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en rund form ca 30 cm. Har inte det går det bra med en långpanna som du täcker med bakplåtspapper. |
2
Done
|
FyllningenKoka upp vatten i en stor kastrull och blanchera spenaten snabbt i 1min. Sila av och kläm ur vätskan. Hacka spenaten lätt. |
3
Done
|
Gör pajenVispa upp ägg, mjölk och olja i en liten skål. Denna blandning kommer du pensla arken och pajen med. |
4
Done
|
GräddaPensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad. |
5
Done
|
Låt svalna något och servera sedan tillsammans med en god sallad! |