0 0
Fishcakes med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fishcakes
300 g Torskfile
3 cm Ingefära
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Fisksås
2 msk Persilja
1 msk Rapsolja
0.5 st Chili
0.5 st Lime
3 msk Panko
Peppar
Salt
Panering fishcakes
2 dl Panko
2 dl Vetemjöl
1 st Ägg
Risnudlar
200 g Risnudlar
0.5 dl Rapsolja
1 st Vitlöksklyftor
100 g Sockerärtor
0.5 st Chili
Salt
Vinägrett
2 st Lime
1 tsk Japansk soya
0.5 dl Rapsolja
0.25 dl Vitvinsvinäger
0.5 tsk Chiliflakes
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fishcakes med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett

  • 30
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Fishcakes

  • Panering fishcakes

  • Risnudlar

  • Vinägrett

Directions

Share

Fishcakes med asiatiska smaker med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett. Väldigt gott! Alltid gott med syra till fisk. Fishcakes är ett lite roligare sätt att äta fisk. Du kan servera dem i med en sötsyrlig och krispig sallad, ris, potatiss eller som jag med risnudlar.

Steps

1
Done

Fishcakes

Hacka chili, ingefära, persilja och vitlök. Dela torsken i något mindre bitar och släng ner i en blender tillsammans med alla ingredienser. Mixa i ett par sekunder. Det ska fortfarande vara lite bitar och inte helt mosat (se bild) Forma till biffar.
Vänd i ägg, mjöl och sedan panko. Stek i riktligt med olja på medelvärme i ett par minuter per sida.

2
Done

Risnudlar

Koka risnudlarna och marinera dem i chiliolja (ca 3 msk olja med en halv chili och en pressad vitlöksklyfta + lite salt). Jag värmer på oljan lite tillsammans med hackad chili, låter den svalan lite och pressar i vitlök. Sedan blandar jag oljan med nudlarna.
Hacka ner lite sockerärtor eller någon annan krispig grönsak.

3
Done

Vinägrett

Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Den ska vara syrlig med fortfarande ha lite sälta och hetta. Så smaka av och försök balansera upp den om du tycker någon smak tar över för mycket.

4
Done

Servering

Servera fishcakes med risnudlarna och ringla över vinägretten.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker - Zha jiang mian
previous
Nudlar med smakrik färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian
bananscones
next
Bananscones
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker - Zha jiang mian
previous
Nudlar med smakrik färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian
bananscones
next
Bananscones

Add Your Comment