Ingredients
-
Fishcakes
-
300 g Torskfile
-
3 cm Ingefära
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Fisksås
-
2 msk Persilja
-
1 msk Rapsolja
-
0.5 st Chili
-
0.5 st Lime
-
3 msk Panko
-
Peppar
-
Salt
-
Panering fishcakes
-
2 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
1 st Ägg
-
Risnudlar
-
200 g Risnudlar
-
0.5 dl Rapsolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
100 g Sockerärtor
-
0.5 st Chili
-
Salt
-
Vinägrett
-
2 st Lime
-
1 tsk Japansk soya
-
0.5 dl Rapsolja
-
0.25 dl Vitvinsvinäger
-
0.5 tsk Chiliflakes
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Persilja
-
Salt
Directions
Fishcakes med asiatiska smaker med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett. Väldigt gott! Alltid gott med syra till fisk. Fishcakes är ett lite roligare sätt att äta fisk. Du kan servera dem i med en sötsyrlig och krispig sallad, ris, potatiss eller som jag med risnudlar.
Steps
1
Done
|
FishcakesHacka chili, ingefära, persilja och vitlök. Dela torsken i något mindre bitar och släng ner i en blender tillsammans med alla ingredienser. Mixa i ett par sekunder. Det ska fortfarande vara lite bitar och inte helt mosat (se bild) Forma till biffar. |
2
Done
|
RisnudlarKoka risnudlarna och marinera dem i chiliolja (ca 3 msk olja med en halv chili och en pressad vitlöksklyfta + lite salt). Jag värmer på oljan lite tillsammans med hackad chili, låter den svalan lite och pressar i vitlök. Sedan blandar jag oljan med nudlarna. |
3
Done
|
VinägrettBlanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Den ska vara syrlig med fortfarande ha lite sälta och hetta. Så smaka av och försök balansera upp den om du tycker någon smak tar över för mycket. |
4
Done
|
ServeringServera fishcakes med risnudlarna och ringla över vinägretten. |