0 0
Fluffig ugnspannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 st Ägg
5.5 dl Mjölk
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Vaniljsocker
nypa Salt
2 msk Smör
Förslag på topping
Lönnsirap
Färska hallon
Blåbär

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fluffig ugnspannkaka

  • 35 min
  • Easy

Ingredients

  • Förslag på topping

Directions

Share

Fluffig ugnpannaka! Enkel, god och snabbalagad middag. Självklart kan man laga ugnspannakaka till frrukost och brunch också. Jag toppar ugnspannkakan med bär och lönnsirap men sylt funkar lika bra!

Steps

1
Done

Smeten

Börja med att sätta ugnen på 225g och ställ in plåten som du ska grädda pannkakan i.

Vispa upp äggen och vänd i mjölet och vispa ihop till en trög smet. Späd med mjölk och vispa till en klumpfri smet. Vänd i en nypa salt och vaniljsocker.

2
Done

Innan du häller ner smeten i formen så släng i smöret i plåten och låt de smälta i ugnen. Vänd sedan i smeten i den varma plåten och grädda pannkakan i ca 20-25 minuter tills den rest sig och blivit gyllene.

3
Done

Servera pannkakan med förslagsvis bär och lönnsirap!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tonfiskpasta - krämig och enkel tonfiskpasta
previous
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta
Köttfärssås med penne - God pastarätt för hela familjen
next
Köttfärssås med penne – God pastarätt för hela familjen
Tonfiskpasta - krämig och enkel tonfiskpasta
previous
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta
Köttfärssås med penne - God pastarätt för hela familjen
next
Köttfärssås med penne – God pastarätt för hela familjen

Add Your Comment