Ingredients
-
5 st Ägg
-
5.5 dl Mjölk
-
5 dl Vetemjöl
-
1.5 tsk Vaniljsocker
-
nypa Salt
-
2 msk Smör
-
Förslag på topping
-
Lönnsirap
-
Färska hallon
-
Blåbär
Directions
Fluffig ugnpannaka! Enkel, god och snabbalagad middag. Självklart kan man laga ugnspannakaka till frrukost och brunch också. Jag toppar ugnspannkakan med bär och lönnsirap men sylt funkar lika bra!
Steps
1
Done
|
SmetenBörja med att sätta ugnen på 225g och ställ in plåten som du ska grädda pannkakan i. Vispa upp äggen och vänd i mjölet och vispa ihop till en trög smet. Späd med mjölk och vispa till en klumpfri smet. Vänd i en nypa salt och vaniljsocker. |
2
Done
|
Innan du häller ner smeten i formen så släng i smöret i plåten och låt de smälta i ugnen. Vänd sedan i smeten i den varma plåten och grädda pannkakan i ca 20-25 minuter tills den rest sig och blivit gyllene. |
3
Done
|
Servera pannkakan med förslagsvis bär och lönnsirap! |