Ingredients
-
Degen
-
7.5 dl Vetemjöl
-
1 msk Torrjäst
-
400 ml Ljummet vatten
-
1 msk Olivolja
-
1.5 tsk Salt
-
Till pizzan
-
1.25 dl Tomatsås
-
3 dl Riven mozzarella
-
1 boll Fast mozzarella
-
3 msk Olivolja
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Chiliflakes
-
Flingsalt
-
Topping (valfritt)
-
Basilika
Directions
Fluffig pizza på egenbakat focacciabröd. Detta blir så fluffigt och gott. För att få focaccian fluffig behöver den tid på sig att jäsa. Gärna 24-48h.
Du kan toppa pizzan med vad du vill. I detta recept har jag ringlat tomatsås, riven mozzarella och vanlig mozzarella som jag låtit rinna av ordentligt.
En foccaciapizza räcker till 3-4 portioner.
Steps
1
Done
|
Degen - dag 1Blanda ihop mjöl och jäst i en skål. Tillsätt vatten och olivolja. Blanda ihop lätt och tillsätt sedan salt. |
2
Done
|
Forsätt jäsa i kylLägg sedan bunken i kylen och låt jäsa till mellan 12-24h. |
3
Done
|
Vid tillagningRingla/pensla en plåt ca 20x30 med olivolja. Strö över organo och chiliflakes så att botten får fin smak. |
4
Done
|
GräddaSätt ugnen på 250 grader över och undervärme. Ringla över olivolja på ovansidan och skapa försiktigt små gropar med fingrarna över hela foccacian. Strö över flingsalt. |
5
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Pizzan ska fluffa upp sig och få fin yta. |
6
Done
|
ServeraToppa pizzan med basilika och servera! |
2 Comments Hide Comments
Funkar det med vanlig olja om man inte har oliv ? 🙂
Hej, ja det funkar för själva frasigheten! 🙂 blir inte samma smak dock som man får av olivolja