0 0
Fräsch kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Kycklingfilé
3 msk Rapsolja
1.5 msk Balsamvinäger
1 msk Honung
1 tsk Timjan
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Peppar
1 st Rödlök
4 nävar Bladspenat
Couscous för 4 portioner
100 g Fetaost
1 burk Majs
200 g Rostade kikärtor
10 st Babytomater

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fräsch kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker

  • 45 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker. En fräsch sallad med både krispig, mjukt och tuggit. Servera den med en vitlökssås på yoghurt, vitlök, salt och peppar eller en srirachafraiche (sriracha och creme fraiche) om du vill ha lite sting!

Steps

1
Done

Kyckligen

Värm ugnen till 250 grader. Blanda ingredienserna till marinaden (salt,peppar, olja, timjan, honung och balsamvinäger). Salta kyckligen och stek den 3-4min på varje sida så att de får färg.
Lägg över i en ugnsform och bre på marinaden. Sänk värmen till 225 och grädda kycklingen i 15-20 min. Ta ut den och linda in den i folie och låt den ligga så i 15-20 min innan du skär den i skivor.

2
Done

Salladen

Koka couscousen (jag blandar couscousen med örtsalt och häller på kokande vatten så det precis täcker +1cm och lägger över en tallrik och låter den svälla).
Sila majsen, hacka rödlöken, marinera tomaterna och rödlöken med salt, olja och vitlök.

3
Done

Servering

Häll upp couscousen och sedan på bladspenat, tomaterna med rödlöken, fetaost, majs, rostade kikärtor och tillsist kyckligen. Servera med en yoghurtsås med vitlk eller annnan fräsch dressing.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Scones - enkla, frasiga och goda scones
previous
Scones – enkla, frasiga och goda scones
melaneze
next
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng
Scones - enkla, frasiga och goda scones
previous
Scones – enkla, frasiga och goda scones
melaneze
next
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment