Ingredients
-
400 g Kycklingfilé
-
3 msk Rapsolja
-
1.5 msk Balsamvinäger
-
1 msk Honung
-
1 tsk Timjan
-
0.5 tsk Salt
-
0.5 tsk Peppar
-
1 st Rödlök
-
4 nävar Bladspenat
-
Couscousför 4 portioner
-
100 g Fetaost
-
1 burk Majs
-
200 g Rostade kikärtor
-
10 st Babytomater
Directions
Kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker. En fräsch sallad med både krispig, mjukt och tuggit. Servera den med en vitlökssås på yoghurt, vitlök, salt och peppar eller en srirachafraiche (sriracha och creme fraiche) om du vill ha lite sting!
Steps
1
Done
|
KyckligenVärm ugnen till 250 grader. Blanda ingredienserna till marinaden (salt,peppar, olja, timjan, honung och balsamvinäger). Salta kyckligen och stek den 3-4min på varje sida så att de får färg. |
2
Done
|
SalladenKoka couscousen (jag blandar couscousen med örtsalt och häller på kokande vatten så det precis täcker +1cm och lägger över en tallrik och låter den svälla). |
3
Done
|
ServeringHäll upp couscousen och sedan på bladspenat, tomaterna med rödlöken, fetaost, majs, rostade kikärtor och tillsist kyckligen. Servera med en yoghurtsås med vitlk eller annnan fräsch dressing. |
2 Comments Hide Comments
Hej Emilia!
Kan man använda vitvinsvinäger istället för balsamvinäger?
det funkar bra! 🙂