Ingredients
-
Fritters
-
800 g Fast potatis
-
500 g Morötter
-
1 st Gullök
-
2 st Ägg
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Chilipulver
-
2 tsk Paprikapulver
-
Salt
-
Peppar
-
Neutral olja
-
Fetaoströra
-
150 g Fetaost
-
3 dl Grekisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
Couscous
Directions
Fritters med potatis, morot och lök med couscous och fetaoströra. En enkel och billig måltid. Sältan i fetaoströran bryter av den söta moroten i frittersen. Servera med couscous och en sallad till.
Steps
1
Done
|
FetaoströranBlanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Ställ i kylen så länge. |
2
Done
|
FrittersSkala och finriv morot och potatis. Kläm ur väska och lägg över i en bunke. Strimla eller finhacka löken och vänd ner den i bunken. |
3
Done
|
Stek frittersen i riktligt med olja. Forma och platta till dem när de ligger i pannan. Du kan börja med att provsteka en bit för att se om det behövs mer salt. Fortsätt sedan med resten. |
4
Done
|
TillbehörKoka couscous enligt anvisningarna på paketet. Jag brukar hälla upp couscousen i en bunke. Koka upp en buljongtärning och sen häll över couscousen så det täcker med ca 1 cm. Låter jag couscousen svälla i 10 minuter och fluffar sedan upp den med en gaffel och vänder i smör. |
5
Done
|
ServeraServera frittersen med couscous, fetaoströra och valfri sallad. |