Ingredients
-
Fritters
- 800 g Fast potatis
- 500 g Morötter
- 1 st Gullök
- 2 st Ägg
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Chilipulver
- 2 tsk Paprikapulver
- Salt
- Peppar
- Neutral olja
-
Fetaoströra
- 150 g Fetaost
- 3 dl Grekisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- Couscous
Directions
Fritters med potatis, morot och lök med couscous och fetaoströra. En enkel och billig måltid. Sältan i fetaoströran bryter av den söta moroten i frittersen. Servera med couscous och en sallad till.
Steps
1 Done | FetaoströranBlanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Ställ i kylen så länge. |
2 Done | FrittersSkala och finriv morot och potatis. Kläm ur väska och lägg över i en bunke. Strimla eller finhacka löken och vänd ner den i bunken. |
3 Done | Stek frittersen i riktligt med olja. Forma och platta till dem när de ligger i pannan. Du kan börja med att provsteka en bit för att se om det behövs mer salt. Fortsätt sedan med resten. |
4 Done | TillbehörKoka couscous enligt anvisningarna på paketet. Jag brukar hälla upp couscousen i en bunke. Koka upp en buljongtärning och sen häll över couscousen så det täcker med ca 1 cm. Låter jag couscousen svälla i 10 minuter och fluffar sedan upp den med en gaffel och vänder i smör. |
5 Done | ServeraServera frittersen med couscous, fetaoströra och valfri sallad. |