Ingredients
- 1 burk Finkrossade tomater
- 1 burk Passerade tomater
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Schalottenlök
- 1 st Chili
- 1 dl Vitt vin
- 1 msk Tomatpure
- 300 g Blåmusslorfrysta skalade i påse
- 400 g Scampi
- 0.5 dl Persilja
- 500 g Pasta
- Salt
- Peppar
- 1 nypa Strösocker
Directions
Frutti di mare – pasta med smakrik tomatsås och skaldjur. I min frutti di mare hade jag stora räkor och blåmusslor, färdigskalade och frysta. Men det går även bra med t.ex bläckfisk eller blåmusslor med skal. Jag har ett recept på pasta med blåmusslor här.
Steps
1 Done | FörberedelserTina dina skaldjur och finhacka vitlök, chili, scharlottenlök och persilja så du har allt redo. |
2 Done | Börja med såsenFräs schalottenlök och chilin, i olivolja eller annan olja. Efter 2-3 min tilsätt även vitlöken och fortsätt fräsa på medellåg värme i 2-3 min till utan att löken tar färg. Ha sedan i tomatpuren och låt den stekas på i några minuter. Ha därefter i vinet och låt de koka ner. |
3 Done | När vinet kokat ner tillsätt passerade tomater och finkrossade tomater, salta och peppra. Låt nu såsen koka på medel/låg värme i 10-15 min. Rör om då och då och täck gärna pannan med något så att du inte får tomatsås över halva spisen, hehe. Medan såsen kokar så kan du koka pastan. |
4 Done | När såsen kokat ner, smaka av med salt, peppar och någon nypa socker. Ha i skaldjuren, jag hade räkor och musslor men det går bra med t.ex bläckfisk också. Skaldjuren behöver bara bli varma och inte kokas. Blanda runt dem i såsen tillsammans med persila 1-2 min och ta bort från värmen. Blanda sedan i pastan i såsen och servera! |