Ingredients
-
Pastadeg
-
450 g Tipo-00 mjöl eller vanligt mjöl
-
6 st Ägg
-
1 tsk Salt
-
2 msk Olivolja
-
Svampfyllning
-
200 g Skogschampinjoner
-
1 st Schalottenlök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
100 g Ricotta
-
2 dl Finriven parmesan
-
1 tsk Timjan
-
Salt
-
Peppar
-
Såsen
-
75 g Smör
-
3 dl Vispgrädde
-
1 tsk Japansk soya
-
Salt
-
Timjan
Directions
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan. Ett väldigt gott recept som jag varmt rekommenderar att testa när vill pyssla i köket. Fylld pasta är perfekt rätt som man kan göra tillsammans som en litet aktivitet.
Steps
1
Done
|
PastanBörja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h. |
2
Done
|
Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an. |
3
Done
|
FyllningHacka finlöken och svampen. Fräs löken i smör. Tillsätt svampen och stek tills den minskat hälften i storlek och fått lite färg. Salta och peppra. Låt svampen svala. Mixa den sedan tillsammans med ricotta, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
Gör pastanStansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar. |
5
Done
|
Koka pastanKoka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden. |
6
Done
|
SåsenBrynt smöret. Tillsätt några kvistar timjan. Vänd i grädden och låt sjuda i 5-6 min. Vänd i soyan och smaka av med salt ifall det behövs. |
7
Done
|
ServeraServera pastan med parmesan och såsen! |
7 Comments Hide Comments
Det blev väldigt mycket smör. Men det är ju gott med smör 😋 dyrt blev det men gott
Men jösses… det måste vara fel i receptet med så mycket smör i såsen för 4 pers… 75 dl är ju 7,5 LITER!!!!
Möjligtvis ska det vara 7,5 dl (verkar mycket även det) eller förmodligen 75g.
Oj ja! Ska stå 75 g 🙏🙏🙏 blivit lite fel där!
Mycket gott 🙂 tack för det!
tack själv!
Otrolig måltid!10 av 10. Vi körde lite rostade och hackade hasselnötter som topping också, var inte helt fel o snyggt.
Fantastisk sås jag pimpade den med lite pulver av torkad Karljohansvamp. Funkade utmärkt till våra tortellinis med fyllning av Karljohansvamp.