Ingredients
-
5 st Paprika röd
-
700 g Köttfärs
-
100 g Fetaost
-
200 g Champinjoner
-
2 msk Persilja
-
400 ml Finkrossade tomater
-
2 st Vitlök
-
Örtsalt
-
Peppar
Directions
Färsfyllda paprikahalvor på ett enkelt sätt! Har ett annat recept här som är balkan varianten och är lite mer tidskrävande då fyllningen innehåller fler ingredienser och tar lite längre tid att laga, väldigt gott däremot!
Det här receptet är dock lite enklare, kräver inte lika många ingredienser och är också väldigt gott! Servera sen med vitlöksyoghurt eller vitlöks-Creme Fraiche och sallad!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 g. Dela och ta ur kärnhuset ur paprikorna. |
2
Done
|
Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja tills de mjuknat och släppt vätska. Tillsätt köttfärs och stek med pressad vitlök tills färsen får fin färg. |
3
Done
|
Tillsätt finkrossade tomater, örtsalt, peppar, oregano och färsk persilja. Låt puttra i 10-15min. Smaka av! |
4
Done
|
Fyll paprikorna, toppa med smulad fetaost och grädda i ugnen i ca 40 min. Om paprikorna börjar ta för mycket färg kan du täcka med folie. |
5
Done
|
Servera med en vitlöksyoghurt och sallad! |