Ingredients
-
Rostad salsa
- 20 st Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Chipotle chili
- Lime
- Salt
- Olivolja
- Peppar
-
Övrigt
- 600 g Grillost
- 2 st Avokado
- 12 st Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 st Grönsaksbuljong
- 100 g Ruccola
- 2 dl Bulgureller couscous
- Balsamico
Directions
Grillostsallad med rostad salsa. En smarrig sallad med frasigt stekt grillost som passar perfekt med sötman och syran i den rostade tomatsalsan. Kan start rekommendera att göra salsan till tacos. Det är inte alls avancerat och blir supergott!
Steps
1 Done | TomatsalsanSätt ugnen på 200 grader. Dela tomater och löken och lägg över i en form tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olja. Salta och krydda med chipotle chili. Rosta i 20-30 min tills löken och tomaterna fått färg. |
2 Done | Övriga tillbehörKoka bulgur enligt anvisningarna på paketet med en grönsaksbuljong. Sila av och låt svalna. |
3 Done | ServeraLägg ruccola och bulgur i botten på en skål. Toppa med avokado, rödlök, tomater, halloumi, salsan och ringla sist över balsamico. |