Ingredients
-
450 g Kycklinglårfilé
-
2 tärningar Kycklingbuljong
-
3 dl Grädde
-
1 st Löken mindre lök
-
1 liter Vatten
-
3 tsk Gul curry
-
Salt
-
Peppar
-
Majsstärkelse
-
Topping
-
1 st Broccoli
Directions
Smarrig och värmande gul currysoppa med kyckling och broccoli. Går snabbt att laga och blir otroligt gott och krämig. Går även att göra soppan helt vegetarisk genom att ersätta kycklingen med mer grönsaker och ersätta kycklingbuljongen med grönsaksbuljong.
Steps
1
Done
|
Fräs löken i olja en djup kastrull. Lägg i kycklinglårfilén utan att dela dem och fräs dem lite i oljan. Vänd i curryn. Häll sedan på vattnet och smula ner buljongen. Låt koka. Koka kycklingen i buljongen tills den är färdig, i ca 10 minuter. Ta ut den och dra den i strimlor med hjälp av en gaffel och kniv. |
2
Done
|
Tillsätt grädde i soppan, salta och peppra. Koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter. Red soppan till önskad konsistens med majstärkelse. |
3
Done
|
Servera soppan med den strimlade kycklingen och broccoli! |