Ingredients
-
2 st Ägg
-
5 dl Havregryn
-
2 dl Vetemjöl
-
7 dl Mjölk
-
1 krm Salt
Directions
Enkla & smarriga pannkakor som mättar lite mer. Du kan byta ut hälften av mjölet mot havremjöl eller allt. Byter du ut hälften så blir det en härlig pannkaka men god konsistens, men du kan ersätta allt också 😁
Servera med valfri sylt till!
Mixa havregryn till havremjöl
1 dl havregryn ger ca 0.75 dl havremjöl
2 dl havregryn ger ca 1.5 dl havremjöl
3 dl havregryn ger ca 2.25 dl havremjöl
4 dl havregryn ger ca 3 dl havremjöl
5 dl havregryn ger ca 3.75 dl havregryn
Steps
1
Done
|
Mixa havregrynenMixa havregrynen till ett havremjöl i din matberedare. 5 dl havregryn ger ca 3.75 dö havremjöl. Vill du ersätta allt vetemjöl så mixa ner mer havegryn (se omvanlingstabell i beskrivningen ovan). |
2
Done
|
SmetenVispa upp äggen i en skål och tillsätt havremjölet. Addera hälften av mjölken och vetemjöl + salt. Spä sedan upp mer resten av mjölken. |
3
Done
|
StekVärm på en panna ordentligt. Stek pannkakorna i lite neutral olja eller smör i en non-stick panna |
4
Done
|
ServeraServera med valfri sylt |