Ingredients
-
800 g Fast potatis
-
3 st Chorizo
-
2 st Lök
-
0.5 dl Persilja
-
Peppar
-
Salt
-
Tillbehör
-
Stekt ägg
-
Rödbetor
-
Gräddfil
Directions
Pyttipanna med korv. En perfekt rätt att laga när man har rotfrukter eller potatis som man behöver göra av med, eller andra rester. I det här receptet använde jag en korv från Smak av Gotland med smaken tryffel och peppar. Den kan jag rekommendera!
Steps
1
Done
|
Skala och tärna potatisen. Stek den i en stor panna i både olja och smör. Försök att inte röra om för ofta utan rör istället genom att flippa på pannan, detta för att inte mosa ner potatisen för mycket. Kommer ta ca 20-30 min för potatisen att bli stekt. Salta och peppra. |
2
Done
|
När potatisen nästan är klar. Stek lök i smör i en separat panna. Lägg över på en tallrik och stek korven i skivor. När korven är klar - lägg över den i pannan med potatis tillsammans med löken. Stek ihop. Smaka av med salt och peppar. Vänd i lite hackad persilja. |
3
Done
|
Servera pyttipannan med stekt ägg, rödbetor och lite gräddfil. |