Ingredients
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Lökpulver
- 1.5 dl Majsstärkelse
- 5 dl Neutral oljaeller mer beroende på hur stor kärl du har
- Salt
-
Frityrsmet
- 2.25 dl Vetemjöl
- 1 st Ägg
- 1 dl Majsstärkelse
- 2.5 tsk Bakpulver
- 2 dl Kallt vatten
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Vitlökspulver
Directions
Hemmagjorda chicken nuggets. Ett gott och smidigt sätt att göra chicken nuggets på som inte kräver för många moment eller ingredienser. Det går utmärkt att ersätta majstärkelsen och mjölet mot glutenfritt mjölmix. Jag serverade nuggetsen med råris, sallad och barbequesås men här är det fritt fram att servera med det man själv föredrar!
Steps
1 Done | Dela kycklinglårfilén i mindre bitar, 2-3 cm stora. Krydda med lökpulver och salta lätt. |
2 Done | Panera och friteraVärm upp olja i en mindre kastrull, jag hade ingen termometer men hade plattan på 7/9. Jag använder ca 0.5 dl olja och friterar 4-5 bitar åt gången. |
3 Done | ServeraServera nuggetsen direkt med förslagsvis barbequesås, ris och sallad! |