Ingredients
- 1.5 kg Fast potatis
- 2 msk Majsstärkelse
- 1 tsk Salt
- Neutral oljaAtt steka i
-
Tillbehör
- Lingon
- Ärtor
Directions
Hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och ärtor. Tycker att det är så otroligt gott! Just den här varianten blev så lik de potatisbullar man köper i butik. Mjuka inuti och frasiga utanpå. Hemlighet är nog riven potatis som inte är helt kokt. Potatisbullar med potatismos har oftar mycket vätska vilket gör potatisbullarna för mjuka.
Steps
1 Done | Skala och riv potatisenSkala och koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter. |
2 Done | Forma till potatisbullarBlanda den rivna potatisen med salt och majstärkelse. |
3 Done | Stek potatisbullarStek potatisbullar i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene. |
4 Done | ServeraServera potatisbullarna med lingonsylt och ärtor, eller rivna morötter! |
2 Comments Hide Comments
Kan man steka dem i ugnen? 😊
Inte testat, men bör gå! Blir kanske inte lika frasiga bara 🙂