Ingredients
-
1.5 kg Fast potatis
-
2 msk Majsstärkelse
-
1 tsk Salt
-
Neutral oljaAtt steka i
-
Tillbehör
-
Lingon
-
Ärtor
Directions
Hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och ärtor. Tycker att det är så otroligt gott! Just den här varianten blev så lik de potatisbullar man köper i butik. Mjuka inuti och frasiga utanpå. Hemlighet är nog riven potatis som inte är helt kokt. Potatisbullar med potatismos har oftar mycket vätska vilket gör potatisbullarna för mjuka.
Steps
1
Done
|
Skala och riv potatisenSkala och koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter. |
2
Done
|
Forma till potatisbullarBlanda den rivna potatisen med salt och majstärkelse. |
3
Done
|
Stek potatisbullarStek potatisbullar i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene. |
4
Done
|
ServeraServera potatisbullarna med lingonsylt och ärtor, eller rivna morötter! |
2 Comments Hide Comments
Kan man steka dem i ugnen? 😊
Inte testat, men bör gå! Blir kanske inte lika frasiga bara 🙂