Ingredients
-
450 g Högrevsfärs
-
3 st Hamburgerbröd
-
6 skivor Cheddar
-
Romansallad
-
Salt
-
Peppar
-
Jalapenomajonnäs
-
2 dl Majonnäs
-
1 dl Jalapenos
-
Salt
-
Peppar
-
Karmeliserad Silverlök
-
2 st Silverlök
-
0.75 dl Vatten
-
1 tsk Strösocker
-
1 msk Smör
-
0.5 tsk Ättika
-
Salt
-
Picklad silverlök
-
1 st Silverlök
-
1 dl Strösocker
-
3 dl Vatten
-
0.25 dl Ättika
-
Isad silverlök
-
1 st Silverlök
-
10 st Isbitar
-
Kallt vatten
Directions
En supergod högrevsburgare som jag serverar med jalapenomajonnäs och silverlök på tre sätt. Picklad silverlök som ger syra, karameliserad lök som ger sötma och isad silverlök som ger lite fräschör och krispighet. Jalapenomajonnäsen ger hetta och tillsammans med löken och köttet blir det en succé burgare!
Steps
1
Done
|
Förberdelser - picklad silverlökDen picklade silverlöken kan du göra i förväg och ställa i kylen. Skiva eller mandolina löken tunt och lägg över i en burk eller matlåda. Koka upp ättika, vatten, lite salt och socker till sockret löst upp sig. Häll över löken och låt svalna. Förvara i kylen. |
2
Done
|
Isad silverlök - gör precis innan du börjar med hamburgarenBörja med att göra den isade silverlöken. Skiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken. |
3
Done
|
Mixa ihop jalapenomajonnäsenGör sedan jalapenomajonnäsen genom att blanda hackad jalapenos och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen så länge |
4
Done
|
Karamelisserad lökSkiva löken. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in. |
5
Done
|
BurgarenRosta bröden. Salta och peppra högrevsfärsen utan att knåda färsen för mycket. Dela färsen i 3 bollar. Värm en panna på hög värme. Placera bollarna i den torra pannan och pressa dem med t.ex en kastrull. Stek ca 3 min per sida. Vänd endast burgaren 1 gång. När du vänder burgaren - lägg på 2 ostskivor per burgare eller 1. Lägg på ett lock så att osten smälter. |
6
Done
|
Montera burgarenBröd, lite jalapenomajonnäs, sallad, burgare, picklad silverlök, karameliserad silver och isad silverlök (sila av löken från vattnet innan så den inte är för blöt) och avlsuta med mer jalapenomajonnäs och bröd. Servera direkt! |
2 Comments Hide Comments
Ska det var gullök i den karamelliserade silverlöken?
skrivit fel men det ska vara silverlök fast vanlig gullök funkar också! 🥰