Ingredients
-
Kycklingen
- 700 g Kycklinglårfilé
- 1 msk Neutral olja
- 1 tsk Fisksås
- 1 msk Japansk soya
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 cm Ingefära
-
Såsen
- 500 ml Kokosmjölk
- 2 tärningar Kycklingbuljong
- 1.5 tsk Fisksås
- 3 cm Ingefära
- 1 msk Japansk soya
- 3 dl Vatten
- 0.5 lime Limesaft
- Majsstärkelseatt reda med
-
Sesammajonnäs
- 1 dl Majonnäs
- 2 tsk Sesamolja
- 2 tsk Japansk soya
-
Snabbpicklade rädisor
- 10 st Rädisor
- Zeta Snabbinläggning
-
Övrigt
- Rättika
- Salladslök
- Sesamfrön
- Ris
Directions
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och fräschor från grönsakerna.
Strimlare för att strimla rättikan (adlink)
En enkel och lättanvänd mandolin (adlink)
Steps
1 Done | Snabbpicklade rädisorSkiva eller mandolina rädisorna tunt. Lägg över i en skål och täck upp med snabbpicklingen. Låt stå medan du förbereder resten. |
2 Done | KycklingenBörja med att marinera kycklingen i olja, soja, ingefära och vitlök. Låt marineras i minst 20 minuter, men gärna längre om du har tid. |
3 Done | Stek sedan kycklingen i en djup gryta tills den får fin färg på båda sidor och är genomstekt. Ställ åt sidan. |
4 Done | SåsenAnvänd samma gryta som du stekt kycklingen (ta bort brända bitar om det finns). |
5 Done | Sesam och sojamajonnäsBlanda majonnäsen med sesamoljan och sojan. Häll över i en liten spritsflaska, om du inte har det går det bra att ringla med en sked, |
6 Done | TillbehörenStrimla rättikan - har du en strimlare så är det att föredrar annars går det också bra att strimla tunt med kniv. |
7 Done | ServeraServera kycklingen och såsen med ris. Toppa med den fräscha rättikan, syrliga rädisorna, goda majonnäsen, salladslök och sesamfrön. |
2 Comments Hide Comments
Så himla gott recept! Enkelt att laga och riktigt smarrigt
Så roligt att höra, tack!