Ingredients
-
Kycklingen
-
700 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Neutral olja
-
1 tsk Fisksås
-
1 msk Japansk soya
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
Såsen
-
500 ml Kokosmjölk
-
2 tärningar Kycklingbuljong
-
1.5 tsk Fisksås
-
3 cm Ingefära
-
1 msk Japansk soya
-
3 dl Vatten
-
0.5 lime Limesaft
-
Majsstärkelseatt reda med
-
Sesammajonnäs
-
1 dl Majonnäs
-
2 tsk Sesamolja
-
2 tsk Japansk soya
-
Snabbpicklade rädisor
-
10 st Rädisor
-
Zeta Snabbinläggning
-
Övrigt
-
Rättika
-
Salladslök
-
Sesamfrön
-
Ris
Directions
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och fräschor från grönsakerna.
Strimlare för att strimla rättikan (adlink)
En enkel och lättanvänd mandolin (adlink)
Steps
1
Done
|
Snabbpicklade rädisorSkiva eller mandolina rädisorna tunt. Lägg över i en skål och täck upp med snabbpicklingen. Låt stå medan du förbereder resten. |
2
Done
|
KycklingenBörja med att marinera kycklingen i olja, soja, ingefära och vitlök. Låt marineras i minst 20 minuter, men gärna längre om du har tid. |
3
Done
|
Stek sedan kycklingen i en djup gryta tills den får fin färg på båda sidor och är genomstekt. Ställ åt sidan. |
4
Done
|
SåsenAnvänd samma gryta som du stekt kycklingen (ta bort brända bitar om det finns). |
5
Done
|
Sesam och sojamajonnäsBlanda majonnäsen med sesamoljan och sojan. Häll över i en liten spritsflaska, om du inte har det går det bra att ringla med en sked, |
6
Done
|
TillbehörenStrimla rättikan - har du en strimlare så är det att föredrar annars går det också bra att strimla tunt med kniv. |
7
Done
|
ServeraServera kycklingen och såsen med ris. Toppa med den fräscha rättikan, syrliga rädisorna, goda majonnäsen, salladslök och sesamfrön. |
2 Comments Hide Comments
Så himla gott recept! Enkelt att laga och riktigt smarrigt
Så roligt att höra, tack!