Ingredients
-
2 st Rån
-
300 g Jaffakex
-
600 g Plazmakexsmul från märket lane eller plazma
-
100 g Choklad
-
250 g Smör
-
4 dl Mjölk
-
300 g Strösocker
Directions
Jaffa oblande – rån med jaffakex. Krämiga oblande med en fyllning på kexsmulor och choklad med jaffakex i mitten. Jaffakex är runda små mjuka kakor med en marmelad i mitten. Oftast med apelsinsmak.
Steps
1
Done
|
Smält smör, choklad, socker och mjölk. Ta från värmen och vänd i kexsmulorna. Rör ihop till en smet. |
2
Done
|
Bre på hälften av fyllningen över ett stort rån . Täck med jaffakex och avsluta med resten av fyllningen. Täck med andra rånet och tryck försiktigt. Täck det stora rånet med folie och ställ något tungt ovanpå. Förslagsvis en plåt och sedan några tetrapack eller mjölpaket. Låt stå så över natten. Nästa dag kan du skära upp rånen i 2-3 cm avlånga bitar med en vass kniv. Förvara torrt och svalt. |