Ingredients
-
Kycklingen
- 1 kg Kycklingklubbor
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Five Spice
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 krm Muskotnöt
- 0.75 dl Japansk soya
- 0.5 dl Neutral olja
- Peppar
- Lime
- Salt
-
Potatisen
- 900 g Delikatesspotatis
- 50 g Rumstempererat smör
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0.5 dl Persilja (färsk)finhackad
- Flingsalt
-
Smörstekt majs
- 450 g Fryst majs
- 50 g Smör
- Salt
-
Övrigt (valfritt)
- Lomanders aioli lime & chipotle
Directions
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs. Jamaikansk smakrik kyckling som marineras i en god paste. Otroligt gott! Jag serverade smashed potatoes till vilket också var otroligt gott men det funkar lika bra med ris till.
Det bästa är om kycklingen får marineras över natten men annars gärna 3-4h. Jag körde på urbenande kycklingklubbor men det går likabra med lårfilé eller kycklingben.
Steps
1 Done | Kycklingen - marineraMixa lök, vitlök, salladslök, skal från lime och kryddorna i en blender. Vänd i soja och oljan och mixa till en paste. |
2 Done | Grädda kycklingenSätt ugnen på 250 g grillfunktion. Exakt hur länge du ska grädda beror på vilken kycklingdel du har och hur stora dina bitar är. Lägg över kycklingen på en plåt. Placera plåten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Lyft kycklingen till övre delen av ugnen (inte allra längst upp) och låt den grillas tills den fått ordentligt med färg - 15-20 minuter. Men håll koll och sänk värmen ifall din ugn är för stark. |
3 Done | Smashed potatoesKoka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av.. Sätt ugnen på 250 grader. |
4 Done | Rosta potatisen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga. När potatisen är klar kan du slänga in kycklingen i ugnen i 5-10 minuter för att värmas upp om de har svalnat. |
5 Done | Smörstekt majsSmält smöret och vänd ner majset. Låt de gå runt tills majset blivit varmt. Salta. |
6 Done | ServeraServera kycklingen med potatisen, majset och valfri sås till. Jag hade en aioli från Lomanders med chipotle och lime som var väldigt god till potatisen. |
2 Comments Hide Comments
Riktigt gott! Varje del för sig kan också användas i andra rätter. Tex potatisen till sommarens grillning, kycklingen till ris och majsen som tillbehör till andra rätter.
Så roligt att höra och jag håller med! 😀