Ingredients
-
100 g Mörk choklad
-
100 g Mjölkchoklad
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 dl Strösocker
-
100 g Smör
-
2 st Ägg
-
0.75 Vetemjöl
-
Hallonmousse
-
5 dl Frysta hallon
-
1 dl Vatten
-
0.75 tsk Agar agar
-
3 dl Vispgrädde
-
0.75 dl Florsocker
Directions
Kladdig brownie med hallonmousse. Riktigt chokladig brownie som jag toppat med hallonmousse, hallon och toffifee. Hallonmousset bryter av den söta chokladen väldigt bra. Jag gjorde hallonmoussen på agar agar, ett vegansk gelatinsubstitut som funkar riktigt bra! När du sen vispar upp mousset så kan du själv välja hur mycket florsocker du vill sikta ner beroende på hur söt du vill ha den, jag hade ca 0.75 dl och det blev lagom!
Steps
1
Done
|
BrownieSätt ugnen på 175 grader. Smörja och täck en form 18 cm i diameter med bakplåtspapper). |
2
Done
|
Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen (båda sorterna) och rör om tills chokladen smält |
3
Done
|
Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt. Tillsätt sockret och blanda. Häll ned smör/chokladbladningen och sikta till sist ner mjölet och vaniljsockret. Vänd ihop till en jämn smet och vänd ner i springformen. |
4
Done
|
HallonmousseKoka upp hallonen med vatten tills hallonen är helt upplösta. Sila av dem så att alla kärnor försvinner. Häll tillbaka hallonjuicen i kastrullen och koka upp med 0.75 tsk agar agar under omröring i ca 3-5 min. Låt svalna helt i rumstemperatur tills de blir en tjock pure. Jag förberedde min en dag innan och lät den stå i en liten skål på köksbänken men det går att vispa upp den så fort puren svalnat! |
5
Done
|
Steg 2Vispa 3 dl grädde väldigt lätt. Den ska precis börja tjockna till, vispar du för mycket kan moussen skära sig sen när du ska vispa ner hallonpuren. |
6
Done
|
Spritsa eller bre över kakan! |