Ingredients
-
1 hel Kyckling
-
2 st Morötter
-
2 st Palsternacka
-
4 st Potatis
-
150 g Kålrot
-
1 st Gullök
-
3 st lagerblad
-
Persilja
-
Örtsalt
-
Peppar
Directions
Klar kycklingsoppa med potatis och grönsaker i kycklingbuljong med kokt kyckling, morot, kålrot, palsternacka, potatis och persilja. Man kan koka grunden med kycklingdelar som bröst eller lår. Eller som jag en hel kyckling och använd låren med kött, vingarna och skrovet till soppan och spara filerna till annat.
Steps
1
Done
|
Koka upp kycklingen med riktligt med vatten (2 liter). Sila av vattnet och fyll på nytt. Låt de koka upp och tillsätt sedan gullöken som du delar grovt, lagerblad och stjälkarna från persiljan. Låt koka i minst 30 min men gärna upp till 1h så att köttet lossnar från benet. |
2
Done
|
När det är ca 20 min kvar för kycklingen så skala och finhacka alla grönsaker. Sila av buljongen och lägg över kycklingen på en tallrik och låt svalna. Lägg tillbaka buljongen i kastrullen och tillsätt grönsakerna. Låt dem koka i ca 10-15 min och tillsätt sedan kycklingen som du tagit bort från benet och delat i mindre bitar. |
3
Done
|
Smaka av soppan med örtsalt, peppar och tillsätt färsk hacka persilja. |