Ingredients
-
250 g Panchettaeller guanciale
-
5 st Äggulor
-
50 Parmesaneller pecorino
-
40 g Pecorino
-
2 dl Pastavatten
-
280 Pastaförslagsvis buacatini, linguiene eller spaghetti
-
Pepparnymalen
Directions
Supergod och krämig carbonara! Jag blev inspirerad av en carbonara som jag åt i Rom på Luciano Cucina. Den restaurangen gör Roms godaste carbonara och självklart ville jag försöka återskapa den. Lyckas ja? Ja, eller den blev riktigt riktigt god! Hemligheten för att kontrollera värmen och få en krämig pasta är att värma på äggen med pastan över ett vattenbad. Något annat som är viktigt är bra råvaror, ekologiska ägg och proportionerna mellan de olika ingredienserna!
Steps
1
Done
|
Stek panchettanTärna och stek panchettan på medelvärme tillsammans med nymalen peppar utan olja eller smör. Guanciale är svårare att få tag på i vanliga matbutiker, men hittar du det så kör på det! Panchettan ska inte få för mycket yta för snabbt, utan den ska smälta i pannan. Plocka ut bitarna och lägg över på ett fat (spara fettet som har smält för de ska vi vända ner i äggulorna). |
2
Done
|
Finriv parmesanen och pecorino. Vispa upp äggulorna (spara äggvitorna till omelett eller maräng) och vänd i osten och samt fettet från panchettan. |
3
Done
|
Koka pastan. Spara pastavatten. När pastan är kokt vänd ner den i skålen med äggulor tillsammans med pastavatten och rör om. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör tills äggen blivit en krämig sås. Vänd i panchettan! |
4
Done
|
Servera carbonaran direkt med parmesan och nymalen peppar! |
One Comment Hide Comments
Provade receptet. Väldigt gott. Tack för tipset.