0 0
Krämig carbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Panchetta eller guanciale
5 st Äggulor
50 Parmesan eller pecorino
40 g Pecorino
2 dl Pastavatten
280 Pasta förslagsvis buacatini, linguiene eller spaghetti
Peppar nymalen

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig carbonara

  • 25
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Supergod och krämig carbonara! Jag blev inspirerad av en carbonara som jag åt i Rom på Luciano Cucina. Den restaurangen gör Roms godaste carbonara och självklart ville jag försöka återskapa den. Lyckas ja? Ja, eller den blev riktigt riktigt god! Hemligheten för att kontrollera värmen och få en krämig pasta är att värma på äggen med pastan över ett vattenbad. Något annat som är viktigt är bra råvaror, ekologiska ägg och proportionerna mellan de olika ingredienserna!

Steps

1
Done

Stek panchettan

Tärna och stek panchettan på medelvärme tillsammans med nymalen peppar utan olja eller smör. Guanciale är svårare att få tag på i vanliga matbutiker, men hittar du det så kör på det! Panchettan ska inte få för mycket yta för snabbt, utan den ska smälta i pannan. Plocka ut bitarna och lägg över på ett fat (spara fettet som har smält för de ska vi vända ner i äggulorna).

2
Done

Finriv parmesanen och pecorino. Vispa upp äggulorna (spara äggvitorna till omelett eller maräng) och vänd i osten och samt fettet från panchettan.

3
Done

Koka pastan. Spara pastavatten. När pastan är kokt vänd ner den i skålen med äggulor tillsammans med pastavatten och rör om. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör tills äggen blivit en krämig sås. Vänd i panchettan!

4
Done

Servera carbonaran direkt med parmesan och nymalen peppar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
10 goda bufféerätter - till studentmottagningen eller examen
previous
Snabb jordgubbstårta – enkel jordgubbstårta på 20 minuter
Kyckling souvlaki med mjukt bröd
next
Kyckling souvlaki med mjukt bröd
10 goda bufféerätter - till studentmottagningen eller examen
previous
Snabb jordgubbstårta – enkel jordgubbstårta på 20 minuter
Kyckling souvlaki med mjukt bröd
next
Kyckling souvlaki med mjukt bröd

One Comment Hide Comments

Add Your Comment