Ingredients
-
Dragonkyckling
- 800 g Kycklinglårfilé
- 2 msk Torkad dragon
- 1 kruka Färsk dragon
- 1 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 25 g Smör
- 5 dl Vispgrädde
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Lätt creme fraiche
- 50 g Bladspenat
- 2 tärningar Kycklingbuljong
- Salt
- Peppar
-
Potatis
- 1,2 kg Fast potatis
- Rapsolja
- Salt
Directions
Dragonkyckling med frasig potatis. En smarrig och god kycklingrätt som passar perfekt till helg eller vardag. Dragonsåsen blir verkligen så krämig. Rätten går lika bra att servera med ris som potatis. För att maximera smaken av dragon använder jag både färsk och torkad dragon. Jag rekommenderar även att använda kycklinglårfilé då det blir saftigare jämfört med kycklingbröstfilé.
Servera rätten med en god och syrlig sallad!
Steps
1 Done | Börja med potatisenSkala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 250 grader. Koka i saltat vatten ca 10 min. Sila av och låt potatisen ångas av litegrann. |
2 Done | DragonkycklingSalta, peppra och krydda kycklingen med torkad dragon. Värm en panna med olja och stek kycklingen gyllene på båda sidor i en djup panna. Den behöver inte vara 100'% genomstekt då den kommer gå klart i såsen sen. Ställ åt sidan och täck med folie. |
3 Done | Finhacka löken. Fräs den i olja och smör i samma panna som du stekt kycklingen. Pressa i vitlöken och tillsätt några ett gäng färska dragonblad. Smula ner buljongerna. Vänd i grädde, mjölk och creme fraiche och låt koka upp. |
4 Done | ServeraNär potatisen är färdig - låt den rinna av på hushållspapper och salta sedan. Servera kycklingen med den frasiga potatisen och en god sallad till. |