• Home
  • Helgmat
  • Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås
0 0
Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Dragonkyckling
800 g Kycklinglårfilé
2 msk Torkad dragon
1 kruka Färsk dragon
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
25 g Smör
5 dl Vispgrädde
2 dl Mjölk
2 dl Lätt creme fraiche
50 g Bladspenat
2 tärningar Kycklingbuljong
Salt
Peppar
Potatis
1,2 kg Fast potatis
Rapsolja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås

  • 90
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Dragonkyckling

  • Potatis

Directions

Share

Dragonkyckling med frasig potatis. En smarrig och god kycklingrätt som passar perfekt till helg eller vardag. Dragonsåsen blir verkligen så krämig. Rätten går lika bra att servera med ris som potatis. För att maximera smaken av dragon använder jag både färsk och torkad dragon. Jag rekommenderar även att använda kycklinglårfilé då det blir saftigare jämfört med kycklingbröstfilé.

Servera rätten med en god och syrlig sallad!

Steps

1
Done

Börja med potatisen

Skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 250 grader. Koka i saltat vatten ca 10 min. Sila av och låt potatisen ångas av litegrann.
Värm en form med olja som täcker formens botten i ugnen i ca 3-4 min. Lägg potatisen i formen i den varma oljan och rosta gyllene. Kommer ta ca 45-55 minuter. Vänd potatisen 2-3 gånger under den tiden.
Medan potatisen kokar kan du börja med dragonkycklingen.

2
Done

Dragonkyckling

Salta, peppra och krydda kycklingen med torkad dragon. Värm en panna med olja och stek kycklingen gyllene på båda sidor i en djup panna. Den behöver inte vara 100'% genomstekt då den kommer gå klart i såsen sen. Ställ åt sidan och täck med folie.

3
Done

Finhacka löken. Fräs den i olja och smör i samma panna som du stekt kycklingen. Pressa i vitlöken och tillsätt några ett gäng färska dragonblad. Smula ner buljongerna. Vänd i grädde, mjölk och creme fraiche och låt koka upp.
Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och mer dragon. Vänd i kycklingen och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter på låg värme. I slutet av tiden - vänd i den färska bladspenat. Rör om och smaka av en sista gång.

4
Done

Servera

När potatisen är färdig - låt den rinna av på hushållspapper och salta sedan.

Servera kycklingen med den frasiga potatisen och en god sallad till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Moussaka med potatis - krämig och god
previous
Moussaka med potatis – krämig och god
Cookies med non stop
next
Cookies med non stop
Moussaka med potatis - krämig och god
previous
Moussaka med potatis – krämig och god
Cookies med non stop
next
Cookies med non stop

Add Your Comment