Ingredients
- 500 g Fläskfilé eller fläskytterfilé
- 1 st Paprika röd
- 250 g Champinjoner
- 5 dl Vatten
- 1 tärning Köttbuljong
- 1 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Oxfond
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Vispgrädde
- 2 msk Majsstärkelseeller mer
- 0.5 tsk Chilipulver
- 2 msk Rapsoljaatt steka i
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 400 g Pastavalfri pastasort
Directions
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet.
Steps
1 Done | PreppTärna paprikan och dela champinjonerna. Jag har använt babychampinjoner men vanliga går också bra. |
2 Done | TillagningStek paprikan i olja tills den mjuknat något. Lägg över i en skål/fat. Gör samma sak med champinjonerna. |
3 Done | Fräs fläskfilén i olja tillsammans med vitlök tills den får lite färg (inte för länge). Salta och peppra. Häll i buljongen och låt koka i upp i 2-3 min. Häll sedan i grädde, oxfond och soja. Red med majsstärkelse till önskad tjocklek på såsen. Vägg sedan i paprika och champinjonerna. Smaka av med salt och peppar. |
4 Done | ServeraBlanda ihop såsen med pasta och servera! |