Ingredients
- 1 burk Kikärtor på burk
- 1 msk Citron
- 2.5 msk Tahini
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Topping
- Olivolja
- Paprikapulver
Directions
Krämig hummus med olivolja och kryddor. Det som gjorde hummusen extra krämig var att jag skalade kikärtona. Pilligt men värt det om man vill ha en slät hummus. Servera hummus till wraps eller som sås eller tillbehör till diverse rätter!
Steps
1 Done | Börja med att skölja kikärtorna men spara kikärtspadet. För en extra slät hummus så skala samtliga kikärtor, det tar lite tid och orkar du inte det så går det bra att mixa dem med skalet på! |
2 Done | Mixa tahini, citronsaft, pressad vitlök i 1-2 min. Mixa tills tahinin går från rinnig till fast. Späd i med ca 0.75-1 dl kikärtspad och mixa igen. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa nu i ca 1 min tills kikärtorna är helt släta. Smaka av med mer salt, citron och kanske lite spiskummin. Späd med mer vatten om du vill ha den mer rinig. Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen. Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen. |