• Home
  • Helgmat
  • Krämig kycklingpasta med röd pesto och spenat
0 0
Krämig kycklingpasta med röd pesto och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Kycklinglårfilé
1 st Kycklingbuljong koka upp i 5 dl vatten
1 st Paprika röd
3 nävar Spenat
4 dl Vispgrädde
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Röd pesto
2 msk Tomatpure
2 st Schalottenlök
Majsstärkelse
500 g Pasta
2 msk Smör
Kryddor
2 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
1 msk Oregano
1 msk Vitlökspulver
1 tsk Peppar
1 tsk Cayennepeppar
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig kycklingpasta med röd pesto och spenat

  • 45 min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Kryddor

Directions

Share

Krämig pasta med kycklinglårfilé, röd pesto och spenat. I såsen har jag massa goda kryddor och paprika.  Jag serverade pastan med tagliatelle men det går bra med andra pastasorter också. För en vegetarisk variant så skulle jag byta ut kycklingen mot soyafiléer eller mer spenat och paprika!

Steps

1
Done

Kycklingen

Blanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. Kycklingen behöver inte vara helt färdigstekt då den kommer gå klart i såsen. Kör du på kycklingfilé som är tjockare kan du behöva köra klart den i ugnen men jag rekommenderar lårfilé som är saftigare

2
Done

Rengör pannan som du stekt kycklingen i. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, och tomatpuré, och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och röd pesto. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan.

3
Done

Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och sen även kycklingen. Låt kycklingen småputtra i såsen i 5-7 min tills filéerna är klara och pastan är klar.
Servera såsen med. Toppa med parmesan. Smaklig måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
God och enkel chokladpudding
previous
God och enkel chokladpudding
Enkel tonfiskwrap - god tonfiskröra
next
Enkel tonfiskwrap – god tonfiskröra
God och enkel chokladpudding
previous
God och enkel chokladpudding
Enkel tonfiskwrap - god tonfiskröra
next
Enkel tonfiskwrap – god tonfiskröra

Add Your Comment