Ingredients
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 st Kycklingbuljongkoka upp i 5 dl vatten
-
1 st Paprika röd
-
3 nävar Spenat
-
4 dl Vispgrädde
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 msk Röd pesto
-
2 msk Tomatpure
-
2 st Schalottenlök
-
Majsstärkelse
-
500 g Pasta
-
2 msk Smör
-
Kryddor
-
2 msk Paprikapulver
-
1 msk Timjan
-
1 msk Oregano
-
1 msk Vitlökspulver
-
1 tsk Peppar
-
1 tsk Cayennepeppar
-
Salt
Directions
Krämig pasta med kycklinglårfilé, röd pesto och spenat. I såsen har jag massa goda kryddor och paprika. Jag serverade pastan med tagliatelle men det går bra med andra pastasorter också. För en vegetarisk variant så skulle jag byta ut kycklingen mot soyafiléer eller mer spenat och paprika!
Steps
1
Done
|
KycklingenBlanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. Kycklingen behöver inte vara helt färdigstekt då den kommer gå klart i såsen. Kör du på kycklingfilé som är tjockare kan du behöva köra klart den i ugnen men jag rekommenderar lårfilé som är saftigare |
2
Done
|
Rengör pannan som du stekt kycklingen i. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, och tomatpuré, och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och röd pesto. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan. |
3
Done
|
Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och sen även kycklingen. Låt kycklingen småputtra i såsen i 5-7 min tills filéerna är klara och pastan är klar. |