Ingredients
-
Köttfärssås
-
500 g Köttfärs
-
2 paket Finkrossade tomater
-
1.5 dl Tomatpure
-
3 dl Kycklingbuljongeller annan buljong
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lök
-
2 msk Oregano
-
1 msk Strösocker
-
1 msk Basilika
-
Salt
-
Peppar
-
0.5 dl Persiljafärsk
-
Ricottasås
-
600 g Ricotta
-
1 st Ägg
-
0.5 dl Persiljafärsk
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt till att montera lasagnen
-
400 g Riven mozzarella
-
100 g Parmesan
-
2 paket Färska lasagneplattor
Directions
En krämig lasagne med ricotta och smakrik färs som fått puttra en stund. Lasagne med ricotta blir både smakrikt och krämigt. Det är dessutom smidigare då du bara behöver blanda ihop allt i en skål och slipper röra runt i en kastrull. Lasagnen är godast med lite ketchup och trevligt tomatsallad!
Steps
1
Done
|
KöttfärssåsenBörja med att steka färsen i olja. När färsen är stekt tillsätt hackad lök och pressa i vitlöksklyftorna. Fortsätt steka i ett par minuter till. Tillsätt sedan tomatpuré och stek i 2-3 min. Nu kan du tillsätta alla resterande ingredienser - finkrossade tomater, socker, buljong, kryddor och salt. Låt nu puttra på medel till låg värme i ca 1h. Rör om då och då. När det gått en timme. Smaka av och tillsätt färska örter. Jag hade persilja. |
2
Done
|
RicottasåsenNär färsen nästan är klar sätt ugnen på 180 grader och blanda ihop alla ingredienser till ricottasåsen. Vispa bara ihop i en skål och smaka av med salt och peppar. |
3
Done
|
Montera lasagnenBörja med att smörja en form lätt med olja. Välj en lagom stor form. Min var ca 20x30 cm. Vill du ha en högre lasagne välj en mindre men djupare form. |
4
Done
|
Grädda lasagnenTäck lasagenen med folie och grädda i ca 25 min. Ta sedan av foliet och grädda i ytterligare 25 min. Låt den svalna något och servera sedan med en god sallad! |
7 Comments Hide Comments
Idag har vi lagat den goda lasagnen med ricotta. 😋 mums
Så kul! <3
Tack för receptet, jättegott
Tack själv! <3
Godaste lasagnen jag gjort! Jag gjorde några justeringar efter vad jag hade hemma och behov. Jag skippade löken, tomatpuréen, oregano, och parmesan. Otroligt gott! Jag bytte också ut kycklingbuljongen mot oxfond och hade i mer finkrossade tomater istället för att det inte skulle torka ut. Så om andra lagar mat som jag och kör lite efter vad som finns hemma, humör, och egna preferenser är detta ett superbra recept att jobba ifrån!
Jättegott, funkar även väldigt bra med vegofärs 🙂
Men va bra!😍