Ingredients
- 500 g Kycklingfilé
- 2 dl Creme Fraice fetaost & Soltorkad tomat
- 250 g Champinjoner
- 30 g Spenat
- 1 dl Soltorkade tomater
- 3 dl Vispgrädde
- 0.5 st Chili
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Kycklingfond
- 1 tsk Kinesisk soya
- Salt
- Peppar
- Majsstärkelse
- 500 g Pasta
Directions
En enkel, god och krämig pasta med kyckling, spenat, champinjoner, soltorkad tomat och Arla Kökets smaksatta Crème Fraiche med smaken fetaost & soltorkad tomat. Crème Fraichen gör såsen extra smakrik och krämig! Gillar också att tillsätta den för att balansera upp med syran som finns i Crème Fraiche. Blir väldigt gott! För att göra rätten vegetariskt skulle jag addera extra mycket svamp istället för kyckling samt byta ut kycklingfonden till grönsaksfond.
Steps
1 Done | Hacka chili och vitlök. Skölj och strimla champinjonerna och tärna kycklingen. |
2 Done | Värm en panna med lite olivolja och fräs vitlöken och chilin på låg värme. Tillsätt champinjoner och fräs tills de släppt vätska. Tillsätt kycklingen och stek tills de nästan är genomstekt. Börja koka pastan. |
3 Done | Ha i Crème Fraichen, soltorkad tomat, grädde, kinesisk soya, kycklingfond och peppar. Låt koka upp. Smaka av med salt och red med lite majsstärkelse. Ta pannan från värmen och ha i spenaten. Vänd i pastan och servera direkt. |