1 0
Krämig pasta med trattkantareller

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Trattkantareller
100 g Champinjoner
5 dl Vispgrädde
1 st Svampbuljong
1 st Schalottenlök
20 g Smör
1.5 tsk Kinesisk soya
1 msk Timjan
400 g Pasta
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Citron
Majsstärkelse
Salt
Peppar
Topping
1 dl Persilja
2 dl Parmesan
1 tsk Citron
1 tsk Olivolja
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig pasta med trattkantareller

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

En krämig och snabb pasta med trattkantareller med mycket svampsmak. Du kan blanda med annan svamp eller laga pastan med vanliga kantareller också! Jag tillsatte lite vanliga champinjoner, men du väljer själv om du vill ha i det eller inte! 🙂

Steps

1
Done

Finhacka löken, ansa svampen. Om du har vanliga kantareller eller annan svamp som du vill använda upp går det bra att blanda svampsorter. Jag hade några champinjoner över i kylen så därför slängde jag in dem tillsammans med trattkantarallerna.

2
Done

Hacka champinjonerna och fräs den i torr panna. Tillsätt sedan smör och schalottenlöken och fräs lite till. Tillsätt vitlöken. Vänd i trattkantarellerna och fräs tills de börjat släppa vätska.

3
Done

Smula ner svampbuljongen, vänd i grädden och tillsätt kinesisk soya, salt, peppar och timjan. Låt puttra på medellåg värme medan du kokar pastan. Smaka av med en skvätt citron och red med lite majstärkelse (ca 1-2 msk blandat i 0.75 dl vatten). Vänd i pastan och färsk persilja (valfritt).

4
Done

Toppingen

Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda sedan ihop tillsammans med lite salt, citron och olja.

5
Done

Servera pastan med toppingen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetariska dumplings - med två dippsåser och grön sallad
previous
Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad
Krämig tikka masala med linser
next
Krämig tikka masala med linser
Vegetariska dumplings - med två dippsåser och grön sallad
previous
Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad
Krämig tikka masala med linser
next
Krämig tikka masala med linser

3 Comments Hide Comments

oj, uppdaterat nu! Tillsätter den direkt efter schalottenlöken men funkar också att göra det i steg 2! Tack för att du uppmärksammade det <3

Asså jag skriver aldrig recensioner på recept, men detta receptet va tomejfan den bästa svamp pastan jag gjort. Exkluderande iof champinjoner och hade Gula kantareller och trattkantareller. Bytte ut redningen mot en näve riven Parmesan. Så jäkla gött! Hamnar definitivt i receptboken, tack!

Add Your Comment