Ingredients
-
320 Soyafilé bitarfrån märket Hälsans kök
-
1 st Schalottenlök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Ingefärariven
-
0.5 st Chili
-
3.5 tsk Curry
-
0.5 tsk Chilipulver
-
0.5 tsk Malen kummin
-
1 tsk Gurkmeja
-
4 dl Vispgrädde
-
4 dl Grönsaksbuljong
-
1 tsk Strösocker
-
Majsstärkelseatt reda med
-
Rapsoljaatt steka i
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Ris
-
Gurka
Directions
En krämig och smakrik vegetarisk curry med soyafiléer från Hälsans kök. Jag har gjort exakt samma rätt med kyckling, men i det här receptet ersätt alla icke vegetariska ingredienser till vegetariska. Byter du ut grädden mot ett vegetabiliskt alternativ blir rätten även vegansk. Testa!
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Hacka lök och chili. Riv ingefäran och vitlöken. Koka upp en grönsaksbuljongen i 5 dl vatten. |
3
Done
|
Tillsätt 4 dl grönsaksbuljong och låt koka upp. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt/örtsalt och peppar. Låt småputtra på medel till låg värme i 6-7 min. Koka under tiden riset. |
4
Done
|
Servera curryn med ris och gurksallad! |