Ingredients
- 320 Soyafilé bitarfrån märket Hälsans kök
- 1 st Schalottenlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1.5 msk Ingefärariven
- 0.5 st Chili
- 3.5 tsk Curry
- 0.5 tsk Chilipulver
- 0.5 tsk Malen kummin
- 1 tsk Gurkmeja
- 4 dl Vispgrädde
- 4 dl Grönsaksbuljong
- 1 tsk Strösocker
- Majsstärkelseatt reda med
- Rapsoljaatt steka i
- Örtsalt
- Peppar
-
Tillbehör
- Ris
- Gurka
Directions
En krämig och smakrik vegetarisk curry med soyafiléer från Hälsans kök. Jag har gjort exakt samma rätt med kyckling, men i det här receptet ersätt alla icke vegetariska ingredienser till vegetariska. Byter du ut grädden mot ett vegetabiliskt alternativ blir rätten även vegansk. Testa!
Steps
1 Done | |
2 Done | Hacka lök och chili. Riv ingefäran och vitlöken. Koka upp en grönsaksbuljongen i 5 dl vatten. |
3 Done | Tillsätt 4 dl grönsaksbuljong och låt koka upp. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt/örtsalt och peppar. Låt småputtra på medel till låg värme i 6-7 min. Koka under tiden riset. |
4 Done | Servera curryn med ris och gurksallad! |