Ingredients
-
500 g Kycklinglårfilé
-
1 dl Majsstärkelse
-
Salt
-
Sås
-
3 msk Japansk soya
-
2 msk Kinesisk soya
-
1.5 msk Oystersås
-
1 msk Limesaft
-
3 msk Farinsocker
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Majsstärkelse
-
Övrigt
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika grön
-
1 st Paprika gul
-
1 st Gullök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Cashewnötter
-
Topping
-
1 tsk Chiliflakes
-
Sriracha
Directions
Kyckling med cashewnötter! En klassisk, god och enkel rätt som är smakrik men inte stark. Paprikasorterna går att variera men jag gillar att blanda olika sorter för att det blir fint med lite olika färger. Men det är fritt fram att välja den paprikan du föredrar. Känner man för att spica till det så kan man toppa eller addera chilisås. För en vegetarisk rätt går det utmärkt att byta ut kycklingen mot soyafiléer.
Kycklingwok med cashewnötter passar utmärkt i matlådan.
Steps
1
Done
|
Börja med kycklingenSkär kycklingen i mindre bitar. Salta och vänd sedan alla bitar i majstärkelse i en skål. Värm en panna med rikligt med olja och stek kycklingen i 2 omgångar i ca 4 min eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Låt rinna av på bakplåtspapper. *Majstärkelsen gör så att kycklingen bevarar saftigheten och får en fin yta. |
2
Done
|
Såsen & grönsakernaBlanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Tärna paprikan, löken och hacka vitlöken. Servera med ris eller risnudlar och sötsursås! Eller toppa med en chilisås eller chiliflakes för lite hetta. |
13 Comments Hide Comments
Det blev jättegott!
Vitlöken som ska vara i såsen, ska den pressas? Jag pressade och såsen blev bra och god.
Tack för receptet!
Ja precis pressas! Tack så mycket, så kul att höra!
WOW säger jag bara, smakar precis som på restaurang. När allt var klart hällde jag på 2dl vatten. Tack för ett toppenbra recept
Tack!!❤️
Lagade denna rätt förra veckan och har aldrig fått till så god wokad kyckling hemma. Den står på menyn ikväll igen och jag hoppas att jag får till den lika bra denna gång.
men wow, så himla roligt att höra! <33
Jättegott! Klämde i saft från en lime också. Hade bara två paprikor hemma, så hackade även ner lite sockerärter. Funkade fint! Tack för gott och enkelt recept som hela familjen, utom den mest kräsne, älskade.
Tack själv!! <3
Så mumsigt och nästan godare i matlådan dagen efter 😋
Det var jätte jättegott ❤️
Jag gjorde den här men gjorde om den för att vara nyttigare , jag bytte ut strösocker mot sötströ, jag tog 1-1,5dl nötter istället för 3 , hade en dl vatten i såsen innan jag redde den . Och kokade 225G ris (okokt vikt) och delade allt på 5 portioner .
Riktigt bra 🙂
Mycket god och tycker man om koriander kan jag rekommendera det både i maten och efter
Wow super god ! Fast önskar den lite mera såsig något tips på det
Tack