Ingredients
-
Kyckling
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 msk Currypulver (mild)
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 0.75 dl Neutral olja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Kinesisk soya
- Peppar
- Salt
-
Currysås
- 1 msk Vetemjöl
- 20 g Smör
- 2.5 dl Grädde
- 3 dl Mjölk
- 1 tärning Kycklingbuljong
- 1.5 msk Curry
- 0.5 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Vitlökspulver
-
Tillbehör
- Ris
- Broccoli
Directions
Kyckling med currysås och ris. En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen.
Servera gärna broccoli till eller grön sallad.
Steps
1 Done | KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h. |
2 Done | CurrysåsSmält smöret. Vänd i mjöl och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda. |
3 Done | Stek kycklingenStek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta. |
4 Done | ServeraServera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli. |
4 Comments Hide Comments
Kan man minska på grädden så mkt fett
Ja,du kan byta ut grädden mot mjölk.
Om man kör låren i ungen hur många grader och hur länge ?
Tills de uppnår ca 70 grader innertemp. Hade kört på 225-200 grader i ca 20 minuter.