Ingredients
-
Kyckling
- 1 kg Kycklingfilé
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Timjan
- 25 g Smör
- Peppar
- Salt
-
Grönpepparsås
- 2 msk Grönpeppar i lag
- 25 g Smör
- 5 dl Grädde
- 0.5 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Oxfond
- Peppar
- Saltgurka
-
Övrigt
- Grönpeppar i lag
Directions
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris. Servera med en god sallad och du har en god vardagsmiddag.
I det här receptet steker jag först kycklingfilén tills den får fin färg och tillagar sedan färdigt i ugnen tills kycklingen uppnår en innertemperatur på 69 grader.
Grönpeppar skördas omogen och har en väldigt mild och aromatisk smak.
Steps
1 Done | KycklingfilénSätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en panna. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner i pannan. Krydda kycklingen med salt, timjan, lökpulver och peppar på båda sidorna. Stek kycklingen på hög värme till den får fin yta. Lägg sedan över i en ugnssäker form tillsammans med skyn från pappan. Sätt en termometer i den största och tjockaste delen av filén och rosta i ugnen tills innertemperaturen blir ca 69 grader. |
2 Done | GrönpepepparsåsSmält smöret - vänd i krossade grönpeppar. (krossa med fingrarna). Tillsätt grädde, soja, fond och peppar. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av! |
3 Done | ServeraServera kycklingen med ris och en god sallad! |