Ingredients
-
Kyckling + marinad
- 500 g Kycklinglårfilé
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Majsstärkelse
- 0.5 st Lime
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Såsen
- 1.5 dl Kycklingbuljong
- 3 msk Oystersås
- 1.5 msk Kinesisk soya
- 1 msk Farinsocker
- 1 msk Rapsolja
-
Grönsaker
- 2 st Morötter
- 2 st Paprika röd
- 1 sts Broccoli
- 1 st Lök
- 2 själkar Själkselleri
-
Övrigt
- 250 g Äggnudlar
-
Topping
- Sötsursås
- Sriracha
Directions
Kycklingwok med nudlar och grönsaker. God och lättlagad wok med kripsiga grönsaker och mör kycklignen. Kycklingen marineras i bland annat bakpulver som gör kycklingen mör och majstärkelse som ger kycklignen fin yta. I den här woken hade jag paprika, morot, broccoli, lök och själkselleri men det går bra att variera grönsakerna.
Steps
1 Done | KycklingenTärna kycklingen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen marineras medan du förbereder resten. |
2 Done | SåsenKoka upp en kycklingbuljongen och blanda ihop med resten av ingredienserna i en skål. Ställ åt sidan. |
3 Done | Grönsakerna och nudlarnaKoka nudlarna al dente och hacka och strimla alla grönsaker. |
4 Done | WokaStek kycklingen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. |
5 Done | ServeraServera nudelwoken och toppa förslagsvis med sriracha och sötsursås. |
7 Comments Hide Comments
Älskar denna ☺️ men kycklingen fastnar alltid i pannan? Vad gör jag för fel? 😞
kul! hmm har du testat att ha mer olja i pannan?
Fantastiskt gott, la i bambusskott också, rekommenderas😀
Kan man byta sötsursås mot ketjap manis?
Har själv inte testat, men det kanske funkar bra! 🙂
Det här var sååå gott! Uteslöt stjälksellerin dock pga kräsna barn. La till lite krossade jordnötter på toppen vid servering.
Kul att höra! 😀 //<3