Ingredients
-
Kyckling + marinad
-
500 g Kycklinglårfilé
-
2 tsk Bakpulver
-
2 msk Majsstärkelse
-
0.5 st Lime
-
1 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Såsen
-
1.5 dl Kycklingbuljong
-
3 msk Oystersås
-
1.5 msk Kinesisk soya
-
1 msk Farinsocker
-
1 msk Rapsolja
-
Grönsaker
-
2 st Morötter
-
2 st Paprika röd
-
1 sts Broccoli
-
1 st Lök
-
2 själkar Själkselleri
-
Övrigt
-
250 g Äggnudlar
-
Topping
-
Sötsursås
-
Sriracha
Directions
Kycklingwok med nudlar och grönsaker. God och lättlagad wok med kripsiga grönsaker och mör kycklignen. Kycklingen marineras i bland annat bakpulver som gör kycklingen mör och majstärkelse som ger kycklignen fin yta. I den här woken hade jag paprika, morot, broccoli, lök och själkselleri men det går bra att variera grönsakerna.
Steps
1
Done
|
KycklingenTärna kycklingen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen marineras medan du förbereder resten. |
2
Done
|
SåsenKoka upp en kycklingbuljongen och blanda ihop med resten av ingredienserna i en skål. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
Grönsakerna och nudlarnaKoka nudlarna al dente och hacka och strimla alla grönsaker. |
4
Done
|
WokaStek kycklingen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. |
5
Done
|
ServeraServera nudelwoken och toppa förslagsvis med sriracha och sötsursås. |
7 Comments Hide Comments
Älskar denna ☺️ men kycklingen fastnar alltid i pannan? Vad gör jag för fel? 😞
kul! hmm har du testat att ha mer olja i pannan?
Fantastiskt gott, la i bambusskott också, rekommenderas😀
Kan man byta sötsursås mot ketjap manis?
Har själv inte testat, men det kanske funkar bra! 🙂
Det här var sååå gott! Uteslöt stjälksellerin dock pga kräsna barn. La till lite krossade jordnötter på toppen vid servering.
Kul att höra! 😀 //<3