Ingredients
-
Muhammara
-
3 dl Valnötter
-
2 dl Ajvar
-
0.75 dl Ströbröd
-
2 msk Granatäpplesirap
-
0.25 tsk Cayennepeppareller mer om du vill ha starkare
-
3 msk Kallt vatten
-
0.5 tsk Spiskummin
-
0.25 dl Olivolja
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
ca 25 st Färdigköpt falafeleller så många du vill ha
-
1 paket Färskost med vitlök
-
0.5 st Gurka
-
15 st Körsbärstomater
-
4 st Libabröd
-
100 g Sallad
-
Persiljerödlök
-
2 st Rödlök
-
3 dl Persilja
-
1 tsk Chiliflakes
-
1 msk Olivolja
-
1.5 tsk Vinäger (valfri)
-
Salt
Directions
Libanesisk falafel med muhammara och falafel – supergod och enkel libanesisksinspirerad wrap. Jag använder färdigköpta falafel från Anammas som funkar utmärkt mär man vill ha något snabbt.
Muhammara är en supergod paparika och valnötsröra som görs på grillad paprika och rostade valnötter. Det går likabra att använda ajvar som jag gör i det här receptet.
Steps
1
Done
|
MuhammaraVärm ugnen till 200 grader och rosta valnötterna i ca 10 min. Håll ett öga så att de inte blir brända för då kan de få en bitter smak. |
2
Done
|
Lägg valnötterna tillsammans med alla ingredienser förutom olja och salt i matberedaren. Mixa i några sekunder till en röra. Tillsätt sen oljan och mixa igen. Smaka av med salt om det behövs och peppar. Ringla över lite granatäpplesirap och olivolja och ställ i kylen så länge. |
3
Done
|
TillbehörStek falafeln enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva tomat och gurka. |
4
Done
|
Gör wrapenBre på muhammara på ena halvan av brödet och färkost på andra halvan. Lägg på falafel och grönsaker och rulla sedan ihop. |