Ingredients
-
Kyckling
-
600 g Kycklinglårfilé
-
0.5 st Lime
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Japansk soya
-
1 msk Neutral olja
-
Sås
-
2 cm Ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Lime
-
2 msk Kycklingfond
-
250 ml Vatten
-
250 ml Kokosmjölk
-
1 msk Japansk soya
-
Peppar
-
Majsstärkelse
-
Gurksallad
-
0.5 st Gurka
-
Vinäger (valfri)
-
Salt
-
Tillbehör
-
150 g Rättika
-
2 st Salladslök
-
Ris
Directions
Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika. En fräsch rätt med en krämig sås med smak av lime, ingefära och kyckling. En middag som blir god i matlådan och passar att servera både till helg och vardag.
Toppar med riven rättika för att få fräschör och serverar gurka till för syra.
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenDetta kan du med fördel göra några timmar innan tillagning och låta stå i kylen. |
2
Done
|
Börja tillagaStek kycklingen i en djup panna tills den fått yta. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
SåsenRiv vitlök och ingefära. |
4
Done
|
Gurksallad + ris + rättikaKoka ris. |
5
Done
|
ServeraServera limekycklingen med ris och gurksallad. Toppa med salladslök och rättika. |