Ingredients
-
Kyckling
- 600 g Kycklinglårfilé
- 0.5 st Lime
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Japansk soya
- 1 msk Neutral olja
-
Sås
- 2 cm Ingefära
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Lime
- 2 msk Kycklingfond
- 250 ml Vatten
- 250 ml Kokosmjölk
- 1 msk Japansk soya
- Peppar
- Majsstärkelse
-
Gurksallad
- 0.5 st Gurka
- Vinäger (valfri)
- Salt
-
Tillbehör
- 150 g Rättika
- 2 st Salladslök
- Ris
Directions
Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika. En fräsch rätt med en krämig sås med smak av lime, ingefära och kyckling. En middag som blir god i matlådan och passar att servera både till helg och vardag.
Toppar med riven rättika för att få fräschör och serverar gurka till för syra.
Steps
1 Done | Marinera kycklingenDetta kan du med fördel göra några timmar innan tillagning och låta stå i kylen. |
2 Done | Börja tillagaStek kycklingen i en djup panna tills den fått yta. Ställ åt sidan. |
3 Done | SåsenRiv vitlök och ingefära. |
4 Done | Gurksallad + ris + rättikaKoka ris. |
5 Done | ServeraServera limekycklingen med ris och gurksallad. Toppa med salladslök och rättika. |