Ingredients
-
Picklad broccoli
- 1 st Broccoli
- 0.5 tsk Chiliflakes
- 0.75 dl Vitvinsvinäger
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Rapsolja
- Salt
- Peppar
-
Kycklingfile
- 3 st Kycklingfilé
- 2 tsk Farinsocker
- 1.5 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Chilipulver
- 1 st Vitlöksklyftor
- Rapsolja
- Salt
-
Risnudlar
- 200 g Risnudlar
- 2 cm Ingefära
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.25 st Chili
- Salt
- 0.75 dl Rapsolja
-
Topping
- 1 dl Jordnötter
- 15 st Sockerärtor
- 2 st Morötter
- 1 st Paprika röd
- Böngroddar
Directions
En riktigt god nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och enjordnötsdressing. Allt passar så bra ihop och utgör en bra balans mellan olika texturer och smaker.
Recept jordnörsdressing
Jordnötsdressing – perfekt till sallad eller kyckling
Om du vill byta ut kycklingen mot tofu så finns recept här: Krispig och god tofu
Steps
1 Done | BroccolinDela broccolin i mindre bitar. Blanda ihop att ingredienserna och låt den ligga och dra i vinägern medan du förbereder resten. |
2 Done | Jordnötssdressingrecept finns länkat ovan |
3 Done | KycklingVärm ugnen till 200 grader. Blanda ihop kryddorna och vänd fileerna i dem. Olja en form och vänd sedan filéerna i oljan. Grädda kycklingen tills den uppnår en innertemperatur på 75 grader. Tänk på att kycklingen fortsätter tillagas en stund efter att du tar ut dem, så det bästa är att ta ut dem vid 73-74 grader. |
4 Done | RisnudlarVärm upp oljan. Vänd i chili och ingefära och fräs i 1 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och vänd i pressad vitlök. Ställ åt sidan medan du kokar upp risnudlarna. Skölj nudlarna i kallt vatten och vänd sedan ihop med oljan. |
5 Done | Övrig toppingStrimla paprika och morot. Hacka jordnötterna och sockerärtorna. |
6 Done | ServeringRisnudlar i botten. Toppa med grönsaker, kyckling, jordnötter och jordnötssdressing. |