Ingredients
-
3 st Bananermogna, medelstora
-
3.5 dl Havregrynbyt ut till glutenfria
-
2 tsk Bikarbonat
-
4 dl Vetemjölbyt ut till glutenfritt
-
1 dl Solrosfrön
-
1.5 tsk Bakpulver
-
2.5 dl Naturell yoghurt
-
2 msk Honung
-
1 nypa Salt
-
1 tsk Kanel
Directions
Saftig och mjukt bananbröd. Perfekt till helgfrukosten eller som mellanmål. Ett effektivt sätt att ta vara på övermogna bananer. I det här brödet har jag både vetemjöl för att det blir fluffigt och gott med just vetemjöl, men även havregryn.
Jag tycker det är allra godast med smör och ost eller marmelad på men andra tillbehör funkar utmärkt. Vill du göra glutenfritt så byt bara ut mjölet och havregryn till ett glutenfritt alternativ.
Bananbrödet håller sig bra i någon 1-2 dagar om du förvarar det torrt och svalt. Det går bra att frysa in om du inte äter upp det direkt.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200° och klä en form med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Skala och mixa bananerna (2 st) med honung och yoghurt. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om + solrosfröna. Rör ner yoghurt, honung och banan i de torra ingredienserna. |
3
Done
|
Häll ner smeten i bakformen och toppa med 2 bananhalvor och frön . Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 min, lägg på folie om den får för mycket färg. Låt svalna något och servera med valfritt pålägg! |
8 Comments Hide Comments
Hur länge ska den vara inne i ugnen?
Ca 50-55 minuter!
Blev verkligen gott! Passar som alt till annat matbröd. Nyttigt. Jag skippade salt o det blev toppengott!
Så kul att höra! 😀 Tack!
Hej har ingen yoghurt hemma kan jag använda mjölk? 😅
Hej! Aldrig testat med mjölk, kan nog bli lite löst. Testade du? hur blev det?
Jag bakade med vatten istället för yoghurt och det blev saftigt och väldigt gott
bra tips, tack!