Ingredients
-
3 st Ägg
-
250 g Vitkål
-
1 tsk Bakpulver
-
2 dl Vetemjöl
-
4 st Salladslök
-
2 msk Inlagd ingefära
-
0.5 tsk Salt
-
1 paket Tärnad bacon
-
1.5 dl Vatten
-
Okonomiyakisås
-
1 msk Ljus sirap
-
4 msk Ketchup
-
3 msk Worcestershiresås
-
2 msk Oystersås
-
Övrig topping
-
Salladslök
-
Inlagd ingefära
-
Majonnäs
-
Sesamfrön
Directions
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka! Supergod och smidig att laga. Okonomi betyder ”det man gillar” och yaki ”grillad/stekt”. Så som namnet säger så kan man toppa med det man tycker om. Men detta är det traditionella och vanligaste toppingen på en okonomiyaki!
Steps
1
Done
|
SmetenVispa ihop ägg, mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt strimlad vitlkål, hackad inlagd ingfära och salladslök. Vänd ihop. |
2
Done
|
Stek + såsVärm en panna med olja. Tillsätt hälften av smeten och forma till en cirkel. Stek på medelvärme i 3-4 minuter och toppa ovansidan med bacon. Vänd med hjälp av en spatel och stek andra sidan så att baconet blir stekt. Fortsätt så med resten av smeten. Blanda ihop ingredienserna till såsen. |
3
Done
|
Toppa pannkakan med såsen, majonnäs, salladslök, inlagd ingefära och sesamfrön. Servera direkt! |