0 0
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
250 g Vitkål
1 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
4 st Salladslök
2 msk Inlagd ingefära
0.5 tsk Salt
1 paket Tärnad bacon
1.5 dl Vatten
Okonomiyakisås
1 msk Ljus sirap
4 msk Ketchup
3 msk Worcestershiresås
2 msk Oystersås
Övrig topping
Salladslök
Inlagd ingefära
Majonnäs
Sesamfrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka

  • 25 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Okonomiyakisås

  • Övrig topping

Directions

Share

Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka! Supergod och smidig att laga. Okonomi betyder ”det man gillar” och yaki ”grillad/stekt”. Så som namnet säger så kan man toppa med det man tycker om. Men detta är det traditionella och vanligaste toppingen på en okonomiyaki!

Steps

1
Done

Smeten

Vispa ihop ägg, mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt strimlad vitlkål, hackad inlagd ingfära och salladslök. Vänd ihop.

2
Done

Stek + sås

Värm en panna med olja. Tillsätt hälften av smeten och forma till en cirkel. Stek på medelvärme i 3-4 minuter och toppa ovansidan med bacon. Vänd med hjälp av en spatel och stek andra sidan så att baconet blir stekt. Fortsätt så med resten av smeten.

Blanda ihop ingredienserna till såsen.

3
Done

Toppa pannkakan med såsen, majonnäs, salladslök, inlagd ingefära och sesamfrön. Servera direkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chicken parmigiana - parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
previous
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
pan pizza
next
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten
Chicken parmigiana - parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
previous
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
pan pizza
next
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten

Add Your Comment