Ingredients
-
Aubergine
-
3 st Aubergine
-
2 st Paprikapulver
-
2 tsk Vitlökspulver
-
1 st Äggvitafrån 1 ägg
-
Salt
-
Neutral oljaatt steka i
-
Tomatsås
-
1 burk Finkrossade tomater
-
1 dl Tomatpure
-
2 tsk nduja pastevalfritt
-
2 msk Olivolja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Oregano
-
1 tsk Basilika
-
1 tsk Chiliflakes
-
Peppar
-
Salt
-
Parmesanricotta
-
2 dl Parmesan
-
250 g Ricotta
-
Övrigt
-
2 paket Färska lasagneplattor
-
Basilikaatt toppa med
-
Olivolja
Directions
Öppen lasagne med aubergine, tomatsås och parmesanricotta. Supergod rätt som passar både till helgen när man vill lyxa till det och till vardags eftersom det går fort att laga.
Steps
1
Done
|
AuberginenDela auberginen i 1 cm tjocka skivor. Salta båda sidorna och låt dem svettas ut vätska i ca 20 min. Torka av saltet och väskan med hushållspapper. Krydda med paprikapulver, chilipulver och salt på båda sidorna. Pensla sedan båda sidorna med ett tunt lager äggvita. Det gör vi för att auberginen ska suga åt sig mindre olja. |
2
Done
|
TomatsåsenFräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och nduja (inget måste, men det är en italiensk salamipasta som finns att hitta på valsorterade butik t ex Ica maxi som ger en väldigt god touch). Stek ihop och tillsätt kryddorna och finkrossade tomater. Salta och peppra och låt puttra i 10-15 min. |
3
Done
|
FärdigställBlanda finriven parmesan med ricotta i en skål. Koka lasagneplattorna ett gäng åt gången tills de är al dente. Låt ligga separerade på en tallrik. |
4
Done
|
ServeraLägg 3-4 plattor på en tallrik. Toppa med klickar av tomatsås, ricotta och aubergine. Ringla över en god olivolaj och toppa med basilika. Servera! |