Ingredients
-
Potatisen
-
1.2 kg Delikatesspotatis
-
Grillkrydda
-
Rapsolja
-
Schnitzel
-
800 g Kycklingfilé
-
10 skivor Cheddar
-
5 dl Panko
-
3 dl Vetemjöl
-
2 st Ägg
-
Lökpulver
-
Peppar
-
Salt
-
Sås
-
25 g Smör
-
3 dl Grädde
-
1 msk Kycklingfond
-
1 tsk Kinesisk soya
-
0.5 st Citron
-
Peppar
Directions
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddad potatis i ugn! Till gjorde jag en sås på smör, grädde, fond och citron. Väldigt gott! Servera en sallad till också för att bryta av det salta och feta!
Steps
1
Done
|
PotatisenVärm ugnen till 250 grader. Dela potatisen (behåll skalet). Placera potatisen på en plåt med den skurna sidan neråt och baka i ca 25 min. Ta en titt efter 15 och förläng tiden beroende på hur mycket färg de fått. Efter ca 25 min. Ta ut den, vänd i lite olja och sen med grillkrydda. |
2
Done
|
KycklingschnitzelBörja med att snitta upp kycklingfiléerna så att du får 2 platta filéer som i sitter ihop i sidan. Banka sedan ut försiktigt. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Lägg på 1-2 skivor cheddar och stäng igen filéen med tandpetare. |
3
Done
|
Vispa upp ägg (börja med 2 och addera mer eftersom). Häll upp vetemjöl och panko i 2 tallrikar. |
4
Done
|
SåsenSmält smöret. Tillsätt grädde, fond, soja och citronsalt. Peppra. Smaka av och låt koka ner i 5 min. |
5
Done
|
ServeraServer schnitzeln medan den är varm med potatisen, såsen och en fräsch sallad till! |