Ingredients
-
Potatisen
- 1.2 kg Delikatesspotatis
- Grillkrydda
- Rapsolja
-
Schnitzel
- 800 g Kycklingfilé
- 10 skivor Cheddar
- 5 dl Panko
- 3 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- Lökpulver
- Peppar
- Salt
-
Sås
- 25 g Smör
- 3 dl Grädde
- 1 msk Kycklingfond
- 1 tsk Kinesisk soya
- 0.5 st Citron
- Peppar
Directions
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddad potatis i ugn! Till gjorde jag en sås på smör, grädde, fond och citron. Väldigt gott! Servera en sallad till också för att bryta av det salta och feta!
Steps
1 Done | PotatisenVärm ugnen till 250 grader. Dela potatisen (behåll skalet). Placera potatisen på en plåt med den skurna sidan neråt och baka i ca 25 min. Ta en titt efter 15 och förläng tiden beroende på hur mycket färg de fått. Efter ca 25 min. Ta ut den, vänd i lite olja och sen med grillkrydda. |
2 Done | KycklingschnitzelBörja med att snitta upp kycklingfiléerna så att du får 2 platta filéer som i sitter ihop i sidan. Banka sedan ut försiktigt. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Lägg på 1-2 skivor cheddar och stäng igen filéen med tandpetare. |
3 Done | Vispa upp ägg (börja med 2 och addera mer eftersom). Häll upp vetemjöl och panko i 2 tallrikar. |
4 Done | SåsenSmält smöret. Tillsätt grädde, fond, soja och citronsalt. Peppra. Smaka av och låt koka ner i 5 min. |
5 Done | ServeraServer schnitzeln medan den är varm med potatisen, såsen och en fräsch sallad till! |