Ingredients
-
600 g Kyckling
-
250 g Broccoli
-
1 Paprika röd
-
400 g Risnudlar
-
1 st Ägg
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Sås
-
3 msk Japansk soya
-
0.75 dl Oystersås
-
2 msk Fisksås
-
2 msk Kinesisk soya
-
2 msk Farinsocker
-
Topping (valfritt)
-
Lime
-
Jordnötter
-
Chiliflakes
Directions
Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det bästa är att steka en portion åt gången för att få fin yta på nudlarna och inte ha för mycket i stekpannan, men orkar man inte det går det bra att köra allting direkt!I det här receptet använder jag vanlig broccoli och paprika och det funkar lika bra! Proteinet går också att variera mellan kyckling, tofu, biff eller räkor. Vill du göra rätter helt vegansk så kan du även skippa äggen! Smaklig måltid.
Steps
1
Done
|
FörberedelserBlöttlägg risnudlarna i ca 1h innan du börjar tillaga woken. |
2
Done
|
SåsenBörja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås + farinsocker). |
3
Done
|
Grönsaker och kycklingStrimla paprikan, hacka kycklingen, broccolin och vitlöken. |
4
Done
|
Värm en stor panna med olja och ha i vitlöken. Vänd i broccolin och paprikan och stek tills de mjuknat en aning. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Tillsätt kycklingen och sedan nudlarna och såsen. Vänd ihop så att nudlarna suger i sig såsen och tillagas. Sänk värmen något. Skjut nudlarna åt sidan och knäck i ägget. Täck med nudlarna i 30-40 sekunder och blanda sedan ihop. |
5
Done
|
ServeraServera med lite lime, chili och jordnötter till! Syran i limen passar perfekt till den salta soyan. |
2 Comments Hide Comments
Ser så gott ut! Ska laga, men undrar om det är ett måste att ha farinsocker eller går det att använda vanligt vitt socker el möjligtvis ngn annan sötning? Förstör det rättens helhet om det inte är just farinsocker?
Det går bra med vanligt strösocker också! /Emilia